Lea Kiš-Jokić: Osmeh kao zaštitni znak

Lea Kiš-Jokić: Osmeh kao zaštitni znak

Autor: | 05/10/2011

0

Dugogodišnje poznato televizijsko lice Lea Kiš-Jokić, voditeljka je i autor zabavne emisije na „Pinku“ „Popodne sa Leom Kiš“. Rođena je u Beču, u porodici advokata, a njeni roditelji su poreklom iz Vojvodine. Vedra plavuša, magistar komunikologije, upisala je doktorske studije na Fakultetu dramskih umetnosti koje traju tri godine. U oktobru predaće doktorsku tezu, a idućeg juna uspeti da finalizuje njen „životni projekat“ - doktorske studije, i tako stavi tačku na školovanje.
U srećnoj je i skladnoj bračnoj zajednici sa Momčilom Jokićem, glavnim urednikom dnevnog lista „Sport“, sa kojim ima sedamnaestogodišnju kćerku Saru. Lea, koja je uvek nasmejana i deluje vrlo samouvereno, najpre govori o izmenama u novoj sezoni njene emisije, koja je jedna od najgledanijih vikendom na televiziji „Pink“.
- Zabave, muzike, mnogo šale i gostiju su i dalje zaštitni znak emisije. Krenuli smo u novu sezonu sa vizuelnim izmenama u studiju, koje su naišle na odličan odziv gledališta. Za dve nedelje, koliko se emituje emisija u „novom ruhu“, beležimo odličan rejting. Biće i promena koje će se u koceptu emisije dešavati postepeno, a bitno je da ćemo dobre stvari zadržati. Studio sada deluje poput onih na italijanskim televizijama, vrlo je svetao i moderan - u dahu kaže energična dama, koja je želela da promeni i nešto na sebi, u novoj sezoni, pa se odlučila za svež i prirodan izgled.
- Imam manje šminke na sebi, delujem vrlo prirodno, i to je zaštitni znak ove nove sezone. Vreme je da čovek posle dužeg vremena napravi neku vizuelnu promenu.
Da li vaša kćerka, koja je voditeljka na „Studiju B“, ima komentare što se tiče promena u vašoj emisiji?
- Dopada joj se, i pokušala je da me ubedi da su izmene u studiju odlične, jer više voli jednostavne i moderne linije enterijera. Zadovoljna je, videćemo koliko će to potrajati. Ona i je i dalje voditeljka na televiziji, ali njena emisija će početi početkom novembra. Inače, ona je rasla uz moju popularnost i ne pridaje joj mnogo važnosti. Kao i sva deca poznatih ličnosti, koja se sa time izbore ili ne, mislim da je ona još u detinjstvu bila opuštena u vezi sa tim. Gradi svoj život i ima svoja interesovanja. Doživljava me kao normalnu majku koja je uvek tu za nju, a rad na televiziji shvata kao moju profesiju.
Da li je ikada tražila da je upoznate sa nekim gostom iz emisije?
- Ranije jeste, uglavnom pod uticajem drugarica. Reč je o nekim glumcima i pevačima. Samoinicijativno nije tražila to. Sada je u godinama da joj ne bi imponovalo da je mama upoznaje sa gostima. Prerasla je te faze.
Kako ste izgradili odnos sa kćerkom?
- Nisam je previše rano rodila, sa dvadeset osam godina. Jedinica je, izuzetno smo bliske, ali uvek postoji izvesna granica. Iskrene smo i prisne, ali tanka linija između prijateljice i roditelja mora da se pažljivo gradi i održava. Ne valja biti samo prijatelj svom detetu, bitno je imati izvesnu roditeljsku kontrolu. Moja stogoća prema njoj se ogleda u tome što ima ograničen izlaz, znam uvek gde, kako i sa kim izlazi. Mora da ispuni školske zadatke i obaveze. Postoje zahtevi koje mora da ispuni, i tek potom može da smatra da je nešto zaslužila.
Da li je do sada ikada tražila ljubavni savet?
- Jeste. Volim da se našalim da nije baš previše zaljubljiva, pa nemam razloga previše da delim savete. Šalu na stranu, o svemu pričamo. Krajnje sam otvorena prema njoj, posebno jer je u tim delikatnim godinama.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin