Zdravko Čolić: Noć za pamćenje u Banjaluci

Zdravko Čolić: Noć za pamćenje u Banjaluci

Autor: | 03/06/2012

0

Zdravko Čolić, najveća zvezda Balkana, održao je u petak uveče spektakularan koncert u Banjaluci. Na glavnom gradskom trgu okupilo se preko trideset hiljada ljudi, koji su u horu sa Čolom pevali svoje i njegove pesme. Koncert Zdravka najavaljen kao “Noć za pamćenje” opravadao je sva očekivanja publike u kojoj su se na jednom mestu našle brojne generacije Čolinih obožavaoca. Koncert u Banjaluci Čola je počeo u devet sati numerom "Sinoć nisi bila tu", a okončao baladom “Tu si mi u krvi", koji munut posle ponoći.

 - Hvala vam što ste došli - pozdravio je Čola prisutnu publiku koju već četiri decenije usrećuje svojom pesmom.
Pored neprolaznih hitova Čola je predstavio i numere sa novog albuma "Kad pogledaš me preko ramena". Po pravilu, sve je pevao u horu sa publikom. Posle prvog bloka, za vreme Čolinog kratkog boravaka u garderobi na bini se pojavio bubanjar Dragoljub Đuričić, koji je sa svojim udaračicama dobro zagrejao okupljenu masu. Za vreme ovog troipočasovnog spektakla na binu su doleteli brojni pokloni u vidu plišanih igračaka do buketa cveća. Čola je cveće vraćao prisutnim damama, a sa bine im je bacao i flaše sa vodom da se rashlade.

Do Čole se probila i njegova najveća obožavateljka, nadaleko čuvena Majda, koja prati njegove nastupe već četiri decenije. Na radost brojne publike Čola i Majda su na bini razmenili poljupce i tako potvrdili svoju ljubav koja ulazi u petu deceniju. Oko ponoći Čolić je na bis otpevao numere "Zvao sam je Emili", "Kao moja mati" i "Ti si mi u krvi". Završetak ovog istinskog spektakla okončan je velikim vatrometom nad Banjalukom. Organizatori nisu omanuli u najavama. Bio je to pravi koncert za pamćenje.

Tekst i foto: Miladin Mihajlović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti