Bojana Barović i Nikola Rokvić govore o emocijama koje su se razbuktale tokom jednomesečnog učešća u „Survivoru“

Bojana Barović i Nikola Rokvić govore o emocijama koje su se razbuktale tokom jednomesečnog učešća u „Survivoru“

30/09/2010

0

Po povratku sa Filipina, dvoje učesnika rijaliti-programa „Survivor“, Bojana Barović i Nikola Rokvić, za magazin „Hello!“ otvorili su dušu i ispričali kako se rodila ljubav među njima i sve detalje njihovog zbližavanja u divljini. Harizmatična manekenka, sa stalnom adresom u Njujorku, u kojem snima i hit serije, i popularni pevač, sin Marinka Rokvića, nisu se poznavali pre odlaska na Filipine. Oboje su bili slobodni, i ubrzo pošto su stigli u divljinu, osetili su privlačnost jedno prema drugom. Dvadesetpetogodišnji atraktivni pevač iza sebe ima dugu vezu sa bankarskom službenicom Unom Ćuk, dok je dve godine starija Bojana upamćena po dugoj vezi sa „NBA“ košarkašem Špancem Poom Gasolom. U domaćim medijima se spekulisalo da je bila i vezu sa Markom Miškovićem, ali Novosađanka je to demantovala, tvrdeći da su samo prijatelji.
Jeste li se odmah zaljubili ili se ljubav rodila iz drugarstva?
Nikola:
Zbog Bojane sam zamalo ostao bez kolena. Kad smo sleteli, autobusom smo se vozili deset sati do odredišta, a Bojana koja je sedela ispred mene potpuno je spustila sedište, tako da su moje noge trepele.
Ko se kome prvi udvarao?
Nikola:
Ona meni.
Bojana:
Emotivno zbližavanje se desilo spontano, niko ništa prvi nije uradio. Kada ste tako blizu i upućeni jedno na drugo, zbližavanje počne samo.
Da li mislite da bi se veza među vama razvila i u urbanim, normalnim uslovima života?
Bojana:
Moguće, ali verovatno na drugi način. Ne bih nikad nekoga tako dobro upoznala u normalnim uslovima za mesec dana, kao što sam tamo Nikolu. Zavisi u kojoj bismo se situaciji upoznali u Beogradu, ali moguće je da bi se nešto među nama desilo. Sigurno ne tom brzinom i ovog intenziteta, kao što je posle mesec dana provedenih u ekstremnim uslovima.

Pre dolaska na aerodrom, jeste li znali ko će sve učestvovati u rijalitiju i da li ste se poznavali?
Bojana:
Znala sam samo da će Nikola učestvovati, to je bio moj jedini zahtev. Šalu na stranu, za neke učesnike saznala sam iz novina. Znala sam ko je Nikola Rokvić, ali nisam ga poznavala.
Nikola:
I ja sam znao da će učestvovati nekoliko zvezda, a za Bojanu nisam znao. Ona nam se pridružila na singapurskom aerodromu. Nisam pratio Bojaninu karijeru, ali sada znam dosta o njenom radu.

Kako ste se adaptirali tokom prvih dana boravka u divljini?
Bojana:
Mislila sam da će mi najgore pasti nedostatak lične higijene, ali nije bilo toliko strašno. Prvih dana ništa nisam jela, jedna banana me je „držala“ ceo dan. Energiju sam imala od povišenog adrenalina, a spavala sam po sat vremena. Danju smo imali takmičenja i borbe. Smršala sam pet kilograma.
Nikola:
Ja sam oslabio jedanaest kilograma. Mnogi su rekli da ćemo imati lakše uslove nego obični učesnici ove emisije. Mogu reći da nije bilo tako, što mi se dopalo. Hteo sam da iskusim pravu borbu za opstanak, tako je i bilo. Nismo imali hranu, ni ličnu higijenu - nismo se kupali ni prali zube trideset dva dana. Pobedili smo divljinu.

Da li ste imali pehove tokom boravka na ostrvu?
Bojana:
Prošla sam najgore od svih takmičara. Izujedale su me bube na plaži, dobila sam alergiju koja se proširila po čitavom telu. I na licu sam imala osip. U prvih sedam dana snimanja izgledala sam najgore od svih - svi smo tada još bili beli i debeli, a ja sam još bila izujedana i osuta. Inače, iako smo svi prolazili na metar udaljenosti od najopasnijih zmija na svetu, nikoga nijedna nije ujela. Svi smo imali sreću.
Nikola:
Mene je ujela kameleon-riba, odnosno stao sam u vodi na nju i otekao mi je prst.

Šta ste jeli tokom boravka na Filipinima?

Nikola: Pirinač i kokos, koji mi se zgadilo. Mislim da bi mi organizam burno reagovao kada bih ga sad probao.
Bojana:
Meni se nije smučio kokos, i sad bih ga jela. Pokušali smo da poboljšamo jelovnik i ulovimo ribu za neki obrok, ali je u plićaku bilo samo onih malih od kojih se ne možeš najesti. U dubini nismo smeli da lovimo zbog veoma otrovnih vodenih zmija vau vau, od čijeg ugriza čovek umire za deset sekundi.

Da li ste spavali još negde osim na bambusu?
Nikola:
Nekoliko puta smo spavali na plaži, ali su nas izujedale male krabe, tako da smo opet spavali na bambusu. Od većih životinja videli smo majmune, a posebno uzbudljivo je bilo videti ajkulu od četiri metra, koja je prošla pored nas.

Šta ste prvo primetili jedno kod drugog?
Nikola:
Ubode insekata na njenoj koži. Šalu na stranu, pored njene lepote, dopala mi se kao osoba - dobra je, druželjubiva i veoma duhovita. Od prvog susreta osetio sam bliskost sa njom, prvo na drugarski način, a posle je to preraslo u nešto više. Mislim da smo se nas dvoje tamo najbolje slagali.
Bojana:
Dopalo mi se njegovo salce na stomaku koga se u međuvremenu oslobodio, pa mi je sada manje lep. Šalim se, naravno. Definitivno, to su njegove plave oči. To je nebitno u odnosu na njegovu ličnost, pozitivno me je iznenadio svojom opuštenošću i prirodnošću. Nije mu ništa bilo teško da uradi iako je poznat. Ni u jednom trenutku se nije ponašao razmaženo, a pored toga vrlo je pametan i duhovit.

Jeste li bili nostalgični?
Nikola:
Mnogo sam putovao, mesec i po dana sam boravio u Australiji, ali ovo je potpuno drugačije. Nedostajala mi je porodica, prijatelji i sve one svakodnevne aktivnosti u Beogradu. Nisam zapadao u depresiju, jedino mi je prva dva dana bilo teže dok se nisam navikao. Kada smo se vratili u Srbiju, imali smo problem da se adaptiramo na civilizaciju. Bilo je čudno spavati u krevetu u zatvorenom. Mnogo je lepše spavati „pod nebom“.
Bojana:
Prve noći kad sam se vratila, osećala sam da se gušim u sobi. Marko Bulat je čak prve noći po odlasku sa ostrva izneo krevet napolje, na otvoreno. Nije mogao da spava u sobi.

Od kada ste se vratili sa Filipina, da li ste bili u provodu?
Nikola:
Da, svi učesnici rijalitija „Survivor“ izašli su u provod, u dve diskoteke. Bilo je zanimljivo videti celu ekipu u sasvim drugom svetlu.
Bojana:
Konačno smo mogli da popijemo neki alkoholni napitak. Na ostrvu nismo pili jer ništa nismo jeli, a i zbog opasnosti od sunčanice. Nikome od nas nije bilo do alkohola.

Ko je bio izdržljiviji?
Nikola:
Ne mogu da verujem koliko su žene fizički jače od muškaraca i koliko su izdržljivije. Brže se i adaptiraju na divljinu.
Bojana:
Muškarci su snažniji u borbama, a serijal će biti interesantan baš po tome što su se žene pokazale izdržljivije od muškaraca.

Da li vam je smetao nedostatak lične higijene za zbližavanje?
Nikola:
Nikad u životu nismo bili čistiji, jer priroda je čudo. Nismo se kupali niti koristili šamponei ostale kozmetičke preparate. Normalno smo se kupali u morskoj vodi. Niko nije imao osećaj da je prljav, niti je bilo neprijatnog mirisa. Neverovatno koliko način ishrane utiče na sve to, jeli smo laganu hranu i niko nije imao zadah iz usta, a zube smo prali pepelom.
Bojana:
Ni to što nismo mogle da se depiliramo nije nam predstaviljalo problem, a i dlačice posvetle od jakog sunca.

Jeste li imali prilike da se osamite i uživate na obali u romantici?
Nikola:
Nismo želeli da se previše odvajamo niti sebe da ističemo u prvi plan  tokom snimanja. Bilo je prilike za romantiku, naravno. Nikada se nismo potpuno odvajali, bili smo sa ostalima. Nismo se krili, ali nismo insistirali na romansi. Naravno da se osetila ta ljubavna energija. Nismo hteli da pravimo šou od toga, došli smo tamo da se borimo.

Kako će vaša veza dalje funkcionisati, budući da Bojana živi u Njujorku?
Nikola:
Ona će otići tamo da radi, ali će se vratiti, i ja ću dolaziti kod nje. Bojana putuje za nekoliko dana u Njujork da snima pilot-emisiju za novu seriju. Posle ovog iskustva, može da igra u seriji „Izgubljeni“, odnosno „Lost“. Potom se vraća ovde da gledamo prvu emisiju „Survivor“ i ostaće u Beogradu nekoliko nedelja.
Bojana:
Sada uživamo i provodimo vreme sa prijateljima i porodicama. Nećemo da se nerviramo unapred i da razmišljamo kako ćemo se viđati. Daćemo sve od sebe da održimo vezu.

Kako su reagovali članovi porodice na vašu vezu, a kako prijatelji?
Bojana:
Upoznali smo se nakratko po dolasku, na beogradskom aerodromu. Mojima je drago što mi je Nikola dečko.
Nikola:
Svi moji prijatelji su oduševljeni Bojanom, i sjajno su je prihvatili.

Da li sada češće izlazite ili provodite vreme u kući?
Bojana:
Od kada smo došli, tek smo juče prvi put pogledali film. Provodili smo vreme zajedno, ali smo se trudili i da tu budu nama dragi ljudi, jer nikoga nismo videli meseca dana. Sada konačno počinjemo da se opuštamo, provodimo vreme sa prijateljima, ali ne na ručkovima i večerama.

Šta ste prvo pojeli kad ste stigli u Beograd?
Nikola:
Tamo smo svakog dana dva sata pričali samo o hrani, mislili smo da smo poludeli. Detaljno smo opisivali svako jelo koje smo poželeli da jedemo. Kada smo stigli, pojeo sam pet duplih hamburgera iz „Mekdonaldsa“. Toliko sam sa najeo da tog dana nisam ništa više okusio.
Bojana:
Što je najsmešnije, nije nam bilo ni muka, toliko smo bili željni hrane.

Jeste li se već malo ugojili od kada ste stigli u Beograd?
Bojana:
Nismo, dali smo sebi oduška prva tri dana da se prejedamo, posle i nismo imali više toliku želju za hranom. Rešili smo da zadržimo ovu kilažu.
Nikola:
Potrudiću se da ostanem na ovoj kilaži i odlaziću u teretanu.

Posle ovog iskustva, da li ćete kampovati od sada?
Bojana:
Odlučila sam da od sada često sebi dam oduška, i da budem u prirodi.
Nikola:
Ovih dana ću kupiti šator i trudiću se da često organizujem kampovanje sa društvom u prirodi. I ranije sam to hteo, samo sam se plašio zmija i insekata. Sada se ničega ne bojim. Mogao bih sam da kampujem u šumi.

Šta vam kažu prijatelji, jeste li lep par?
Bojana:
Mnogi nam kažu da i fizički ličimo.

Znate li da za parove koji liče kažu da često vezu završe brakom?
Nikola:
Moguće, ali mi smo tek mesec dana zajedno.
Bojana:
To nije dovoljan razlog za brak.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti