Velimir Bata Živojinović se oporavlja

Velimir Bata Živojinović se oporavlja

Autor: | 06/07/2012

0

Valter dobija još jednu, sada životnu, bitku! Glumac Bata Živojinović uspešno se oporavlja u bolnici "Sveti Sava" posle teškog moždanog udara koji je doživeo prošlog utorka. On se nalazi van životne opasnosti, a posebno raduju prognoze doktora da se očekuje dalje poboljšanje zdravlja slavnog glumca.
Zamenica direktora bolnice "Sveti Sava", dr Ranka Todorović, kaže da je glumcu pre dva dana pukao krvni sud u mozgu, koji je potom prouzrokovao moždani udar.
- Situacija je u četvrtak bila mnogo ozbiljnija nego sad - rekla je dr Todorović.
- Ništa nije moglo da se prognozira. Sada možemo da kažemo da je stabilan i da se oporavlja. Zasada nema nikavih opasnosti. Ipak, treba znati da su prve tri nedelje od moždanog udara uvek kritične. On je smešten na Odeljenju intenzivne nege, izdvojen je, i kao i o svim ostalim pacijentima, o njemu se brinu 24 sata.
Da se lično uvere u dobre vesti iz "Svetog Save", u petak su pohitila Batini partijski drugovi. Sa obezbeđenjem "pod miškom" oko podneva se na prvi sprat bolnice popeo predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić. On je u Batinoj sobi proveo dvadesetak minuta, a po izlasku, mandatar buduće vlade nije želeo da sa okupljenim novinarima podeli vesti o Živojinovićevom zdravlju. Seo je u kola i otišao.
Od tog trenutka ni pola sata nije prošlo kada je crna limizuna u kojoj su bili Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić prošla kroz kapiju bolnice. Visoki funkcioneri SPS otišli su u posetu ozbiljni, ubrzo izašli sa osmesima.
- Bata je mnogo bolje nego pre dva dana, kada sam ga prvi put posetio. Kao nov čovek je - zadovoljno je rekao Žarko Obradović.
- Razuman je, bez većih problema može da govori. Lekari mi kažu da su mu motoričke funkcije mnogo bolje.
Na pitanje novinara da otkrije šta priča Bata, Obradović je kratko rekao:
- On se samo šali.
Uz Batu je neprestano i supruga Lula, kojoj se u petak pridružila i njena i Batina unuka. One su oko 14 časova, posle isteka vremena predviđenog za posete, napustile bolnicu.
Inače, Bati u vizitu dolaze samo oni sa kojima se njegova supruga dogovori. Dobro se pazi ko mu dolazi u posetu jer, preterano uzbuđenje može da bude opasno po njegovo zdravlje, kažu lekari.
- Njemu je sada potreban odmor i nikakve emocije nisu dobre - objašnjava dr Todorović.
- Ništa ne sme da prouzrokuje povišen pritisak, pa vodimo računa i o tome. On lepo priča, komunicira sa svima, čak se i šali na svoj račun.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti