Milan Popović: Nedavno sam saznao da postoji sindrom zlonamerne majke

Milan Popović: Nedavno sam saznao da postoji sindrom zlonamerne majke

Autor: | 23/03/2016

0

Milan Popović, bivši partner Severine Kojić i otac njenog trogodišnjeg sina Aleksandra, pričao je o svojoj borbi za ravnopravno roditeljstvo. Osnovni problem je, kaže, što sina viđa premalo.

- Dete kaže: "Tata, ja volim mamu, ali mi ti fališ kada sam kod mame. Kada sam kod tebe, meni fali mama." - priča Milan Popović.

On je opisao je i kako izgledaju njihovi susreti koji su prekratki da bi se opustili i on i dete.

- Jedan dan ste ili na putu ili se upoznajete ponovo, niste se dugo vieli. Jedan dan ste zajedno, treći dan dete već oseća taj rastanak ako mu je bilo lepo s vama. Već oseća da mora da se vrati kod roditelja s kojim živi. Već je tužan što se rastaje od vas zato što će svako dete uvek jednako voleti i jednog i drugog roditelja - kaže on.

Zbog sudskog procesa kroz koji prolazi s bivšom partnerkm Severinom, Milan ne sme da govoriti o detaljima sopstvenog slučaja. Ipak, na pitanje kakav je otac kaže: "To morate da pitate mog sina!".

O svojim pravima i psihološkom uticaju neravnopravnosti roditeljstva, Popović puno čita.

- Nedavno sam čitao da postoji sindrom takozvane zlonamerne majke u procesu razvoda - rekao je i objasnio šta taj sindrom podrazumeva.

- One uskraćuju viđanje, ograničavaju susrete i druženja, na sve moguće načine pokušavaju da spreče oca da uživa, ako uopšte dođe u priliku da provodi vreme sa svojim detetom - kaže Popović.

Lažno je, tvrdi, prijavljen i za nasilje u porodici.

- Nikada nisam bio agresivan, pretio, psovao. Nikada. Ja imam lažnu kaznenu prijavu za nasilje u porodici. Niko me nije nazvao po pitanju ove prijave. Ko je pročitao tu prijavu, video je da je ovo čista glupost - kaže Milan Popović.

Problema ima i u komunikaciji s Centrom za socijaln rad.

- Dete nije htelo da se odvoji od mene i kada jednostavno nije htelo da pređe kod dadilje, kada sam ga vratio u dogovoreno vreme, pozvao sam Centar za socijalni rad da me posavetuju i da kažu šta da radim u takvoj situaciji, s obzirom na to da ne želim da kršim presudu, a istovremeno imam tu dete koje mi vrišti na grudima i koje ne želi da se odvoji od mene. Radnica Centra za socijalni rad mi je rekla da sam ja vrlo neodgovoran otac jer nisam u stanju da objasnim svom detetu da on sada mora da ostane s dadiljom i da se rastane od mene - prepričava Popović.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Svet&Style

Slične Vesti

Najnovije vesti