Probudite svoje ćelije: Najbolji tretmani za blage bore i suvu kožu bez sjaja

Probudite svoje ćelije: Najbolji tretmani za blage bore i suvu kožu bez sjaja

Autor: | 07/02/2020

0

Personalizacija - antiejdž termin godine, a ovo su najbolji tretmani za blage bore i suvu kožu bez sjaja

 

Sudeći po rečima jednog od vodećih svetskih estetskih hirurga, doktorke Majoni Guneratni, 2020. biće u znaku lica, tačnije njegovog oblikovanja i zatezanja. Navodi da je čak 87 odsto nepravilnosti i oštećenja na koži koja se javljanju s godinama posledica izlaganja suncu, i to onih tokom prvih 16 godina života. Ćelije počinju da se gase i ne funkcionišu na pravi način. Prvi vidljivi tragovi su depigmentacija, blage bore, bleda i suva koža bez sjaja. Da bi oživela, neophodna je “šok terapija”, kratki i efektni tretmani koji će ponovo probuditi uspavane ćelije. U nastavku donosimo nekoliko predloga.

PODMLAĐIVANJE KOŽE VRATA

Vrat je najteži za postizanje rezultata i istovremeno prvo mesto gde se znakovi starenja jasno vide.

- Koža vrata je tanka, u njoj se nalazi vrlo malo masnog tkiva, što je čini podložnijom brzom starenju ćelija - objašnjava doktor Dejvid Džek, tvorac “Morphila”, koji kombinuje dva tretmana: “Morpheus8” i “Profhilo”. Prvi podrazumeva korišćenje uređaja sa mikroiglama širine četiri milimetra, kroz koje se u kožu direktno propuštaju radio-talasi, koji u dubljim slojevima regenerišu ćelije i “bustuju” nivo kolagena i elastina. Tretman upotpunjuju injekcije hijaluronske kiseline “Profhilo”. Većini pacijenata dovoljan je jedan tretman mesečno, dva do tri meseca zaredom, uz “Profhilo” injekcije koje se daju dve nedelje posle prvog i isto toliko nakon drugog tretmana.

NIVO BOLA: Nije najprijatnije iskustvo, pa je za one osetljivije lokalna anestezija pravi izbor.

OPORAVAK: Blago crvenilo i tačkice na mestima uboda povlače se ubrzo posle tretmana.

EFEKAT: Tri do pet godina.

OBLIKOVANJE TELA

U jednoj od vodećih klinika u Londonu neinvazivne metode oblikovanja tela prethodne godine zabeležile su rast od čak 60 odsto. Oni su se opredelili za kombinaciju “CoolSculptinga”, odnosno kriolipolize, koja podrazumeva intenzivno hlađenje masnog tkiva, i “Emsculpt” metode i radio-talasa za smanjenje obima, zatezanje kože i postizanje što boljeg tonusa. Kriolipoliza uklanja višak masnih naslaga, dok je “Emsculpt” zadužen za tonus mišića skrivenih ispod njih. Kada se na to dodaju radio-frekvencije, postiže se “zlatni standard”, jer one daju završni “glanc” procesu koji dovodi do potpune transformacije tela. Posle zamrzavanja masnih ćelija kriolipolizom, telo ih kroz proces razgradnje eliminiše iz organizma. “Emsculpt” podrazumeva upotrebu elekromagnetnih talasa visokog intenziteta, koji stimulišu više od 20.000 kontrakcija mišića u trideset minuta, što u kratkom roku dovodi do njihovog učvršćivanja i zatezanja. Radio-talasi pomažu da se “poprave” ćelije kolagena, obnavljajući kožu i dajući joj snažnu strukturu, kako bi bila otpornija, vitalnija i zdravija.

NIVO BOLA: Izuzetno nizak. U trenutku kada se aparat za kriolipolizu odvoji od kože oseti se određeni pritisak u mišićima, a posle tretmana radio-talasima moguća je blaga upala mišića.  

OPORAVAK: Između dve kriolipolize neophodno je da prođe najmanje nedelju dana.

EFEKAT: Kriolipoliza je trajan proces. Efekat “Emsculpta” i radio-talasa izuzetno je dugotrajan, naročito u kombinaciji sa zdravim načinom života. 

MAGIČNA MASAŽA LICA

Kada pomisle na podmlađivanje, većini žena na pamet prvo padnu botoks i fileri. Međutim, doktorka Majoni Guneratni smatra da bi tom procesu trebalo pristupati sa duboko holističkog stanovišta i lice posmatrati i iz drugih dimenzija. Budući da starimo na različite načine i u različitoj meri, tom procesu neophodno je pristupiti individualno, personalizovano. U zavisnosti od tipa kože i njenih potreba, neohodno je iskombinovati piling, radio-talase za stimulaciju kolagena, terapiju LED svetlima i mezoterapiju koja će nahraniti ćelije antioksidansima, hijaluronskom kiselinom, vitaminima i mineralima.

NIVO BOLA: Svaki tretman je priča za sebe, ali nijedan ne podrazumeva nesnosan bol.

OPORAVAK: I to varira, tek posledice kao što su blago crvenilo ili tačkice od iglica koje se koriste tokom mezoterapije ne traju duže od nekoliko sati.

EFEKAT: Tri do šest meseci, u zavisnosti od vrste tretmana.

 

MOĆNA VILICA

  • Sve je više žena koje u estetske centre dolaze s željom da definišu oblik lica. Estetski hirurg i predavač, doktorka Džonkvil Čantri, prva je pokrenula ovu temu na svojim konferencijama. Upravo je to bio jedan od najtraženijih tretmana na njenoj klinici u Londonu u 2019. godini. On podrazumeva upotrebu kanile i igle za ubrizgavanje “Juvederm Volux” preparata, koji u tretiranom predelu vraća volumen. Ovaj zahvat jednako je privlačan i mlađim i starijim ženama, ali i muškarcima.

NIVO BOLA: “Juvederm Volux” sadrži dozu anestetika, a tokom tretmana koristi se lokalna anestezija.

OPORAVAK: Moguća je pojava blagih modrica, koje se mogu prekriti šminkom, i malog otoka. I jedno i drugo povlači se kroz nekoliko dana.

EFEKAT: Osamnaest meseci do dve godine.

Deana Đukić Guliver/Getty
Tagovi: lepota nega kože

Pročitajte još