Najveća bjuti greška nije ona na koju ste pomislili

Dermatolozi i kozmetičari imaju brojna pravila i savete za negu kože. Visoko na listi bjuti grehova nalazi se spavanje sa šminkom na licu, grickanje noktiju je odmah iza, a spisak svih grešaka je podugačak.

Ipak, prema pisanju britanskog “Voga”, greška koju najlakše možemo da promenimo je upravo i najznačajnija. Reč je o dovoljnoj dnevnoj hidrataciji, koju možemo da postignemo isključivo dovoljnim unosom vode. To zvuči jednostavnije nego što zaista jeste, zato vam donosimo tri  predloga kako da pijete vode koliko je potrebno.

Ne odvajajte se od flaše sa vodom

Flašicu sa vodom nosite na posao, na trening, u šetnju -svuda! Kada je voda uz vas, na dohvat ruke, to je dovoljan podsetnik da treba i da je popijete.

“Vodene” grickalice

Umesto nezdravih, kaloričnih grickalica, okrenite se onima koje sadrže veliki procenat vode, kao što su lubenica, krastavac, jagode ili celer.

Aplikacija kao podsetnik

Instalirajte aplikaciju koja će vas podsećati da je vreme da popijete vodu. Definišite koju količinu vode želite da unesete tokom dana i u kom razmaku, a aplikacija će se pobrinuti da ne zaboravite na ovu obavezu.

 

Hellomagazin.rsGuliver/Thinkstock

Više o temama: