Muče vas miteseri? Rešite ih se zauvek!

miteseri

Miteseri ženama zadaju ogromne muke bez obzira na godine

Ako vašu potragu za besprekornom kožom često ometa vojska neprijatnih crnih mitesera, koji jednostavno ne žele da nestanu, bez obzira na to koliko jako pokušavate da ih se rešite, niste sami.

Brojne žene širom sveta, od ulaska u pubertet pa kroz čitav život muku muče sa dosadnim crnim tačkicama. Ali rešenje postoji!

Nega problematične kože

Kako biste se u potpunosti rešili mitesera važno je pratiti svakodnevnu rutinu nege kože koja je namenjena problematičnom tipu kože.

Koristite enzimski piling i pokušajte s proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu, savetuje Wall. Takođe, važno je napomenuti da svakodnevno, bez obzira je li vaša koža suva ili masna, koristite hidratantnu kremu lagane teksture.

Mitiseri nastaju kad se zapuše pore na licu, od prljavštine i prirodnih ulja kože. Najviše se pojavljuju u predelu nosa, brade i čela i nekad znaju biti vrlo vidljivi, kvareći nam izgled lica. Iako nisu toliko kritični, kao npr. akne, znaju se upaliti i postati vrlo bolni i crveni, nalik na potkožnoj bubuljici.

I dalje pokušajte s peel-off maskama za lice koje ciljaju na uklanjanje mitesera i isprobajte proizvode za negu kože koji sadrže retinol.

Dva sastojka iz kuhinje u borbi protiv mitisera

lepota miteseri

Ne budite sam svoj lekar

Ako i dalje ne uspete da rešiti problem mitesera, obratite se stručnjaku i razmislite o profesionalnom laserskom tretmanu.

Najvažniji od svih saveta je da nikako, ni u kojem slučaju, sami ne istiskujete mitesere jer time samo širite bakterije i rizikujete dalje infekcije.

Recept za sjajnu masku za uklanjanje mitesera možete pronaći OVDE.

hellomagazin.rsGuliver/Getty, guliver/thinkstock

Više o temama: