Grej je okej: Seda kosa je novi trend!

Grej je okej: Seda kosa je novi trend!

Autor: | 25/07/2021

1

Seda kosa - novi trend koji je buknuo tokom „Kanskog festivala“ dobio je naziv seda revolucija i polako kreće u pohod na sezonu

Kad primete prvu sedu vlas, mnoge žene dožive fras. Nije stih iz šaljive pesme, već činjenica koja često zadaje glavobolju. Jer, sve može da se toleriše, samo ne seda kosa. Neumoljivi znak starenja, podsetnik da vreme prolazi i da mi tu ništa ne možemo. I dok je bore na licu teže „ispeglati“, za sive „dodatke“ nije nam potreban čarobni eliksir. Dovoljno je da izaberete boju i odete u frizerski salon. Međutim, kad jednom počnete, moraćete da farbate kosu do kraja života. Neko to radi svakih mesec dana kako bi pokrio izdajnički izrastak, neko ređe, zavisno od brzine rasta dlake, a ima i dama koje su odustale i pustile prirodne procese da nastave svojim putem.

Pročitajte: Seda kosa - Da li će naučnici uspeti to da spreče?

Novi trend, koji je dobio naziv seda revolucija, doživeo je eksploziju na „Kanskom festivalu“. Slavne glumice do juče su činile sve da sakriju bele vlasi, a sad kao da su se takmičile koja će prva glasno i ponosno da uzvikne: „Grej je okej!“ Možda je promeni mišljenja i imidža doprineo i višemesečni karantin. Posete salonima za ulepšavanje nisu bile moguće, pa su se žene snalazile kako su umele i uživele se u ulogu „sama svoj majstor“. Dok je jednima polazilo za rukom da se ofarbaju, druge su digle ruke. Kada je odlazak kod frizera ponovo bio dozvoljen, shvatile su da je to gubljenje vremena i da im seda kosa uopšte ne stoji loše. I eto sudara dva sveta. S jedne strane, navala plastike, botoksa i veštačkog održavanja mladosti, s druge, kontranapad prirode.

Guliver Getty Images

 

Helen Miren ima 76 godina i očigledno više ne mari što su bele vlasi potpuno preovladale. Štaviše, mnogi su zaključili da joj odlično stoje, čak su se savršeno složile sa „sunčanom“ žutom haljinom koju je britanska „oskarovka“ prošetala „Kroazetom“. Endi Makdauel nedavno je proslavila 63. rođendan i verovatno tada donela odluku da prestane sa farbanjem. Nije bilo malo onih koji su je u Kanu proučavali kao vanzemaljca, ali je posle prvobitnog šoka većina bila oduševljena. Slično je prošla i pet godina mlađa Džodi Foster sa svojom prošaranom kosom.

Pročitajte: Prva fotografija sa snimanja nastavka serije Seks i grad - Keri, Miranda i Šarlot neprepoznatljive (foto)

Guliver Getty Images

 

Da vidimo šta kažu „hair“ stilisti. Vreme je da zavolimo svoje sede, poručuju. Ove sezone aktuelne su hibridne nijanse, srebrni pramenovi, silver balajaž koji polako sklanja ombre stil sa trona. Neke predloge iskoristile su i junakinje „Seksa i grada“, inače renomirane trendseterke, pa nema sumnje da će mnoge dame, kad vide kako grej varijanta stoji uvek aktuelnoj Keri Bredšo, otrčati kod frizera, pokazati njenu sliku i reći da žele isto.

Guliver Getty Images

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Leona 20:26 25.07.2021
Odgovori

Konačno, prosto je degutantno gledati žene preko 60 godina koja liče na lutke. Ako to rade mlade onda može da se podvede pod ludost, ali godine bi trebale da donesu mudrost i pamet. Nije sramota nositi svoje godine.

Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još