Otvoren 74. „Kanski festival“: Modna revija na crvenom tepihu

Otvoren 74. „Kanski festival“: Modna revija na crvenom tepihu

Autor: | 07/07/2021

0

74. „Kanski festival“ privukao veliku pažnju

Ovogodišnji festival na Francuskoj rivijeri, 74. po redu, pod posebnom je „prismotrom“ jer slavi veliki povratak filmske industrije teško pogođene pandemijom. Zvezde su ponovo prošetale čuvenom kanskom promenadom „Kroazetom“, a svečano otvaranje sinoć je privuklo ogromnu pažnju celog sveta. Posle duže vremena, fotoreporteri, doduše odabrani i pod maskama, ponovo su prisustvovali svojevrsnoj modnoj reviji na crvenom tepihu.

Ceremoniju je otvorila Džodi Foster, kojoj je uručena počasna „Zlatna palma“ za životno delo. Festival je počeo projekcijom filma „Anet“ i predstavljanjem članova žirija sa Spajkom Lijem na čelu. Događaj su uveličali slavni španski reditelj Pedro Almodovar, francuska „oskarovka“ Marion Kotijar i mnogi drugi sineasti, ali su prisutni jedva dočekali paradu toaleta sa skupim potpisima. S nestrpljenjem se očekuju i projekcije na smotri koja traje do 17. jula, a u Kanu više nema policijskog časa, niti ograničenja broja ljudi u bioskopima.

Pročitajte: Protest na crvenom tepihu - Gde su rediteljke u Kanu

Guliver Getty Images

 

Među prvima je dah zaustavila veteranka Helen Miren u elegantnoj žutoj haljini kuće „Dolce & Gabbana“. 

Guliver Getty Images

 

Sunce se ponovo rađa, kao da je želela da poruči velika britanska zvezda.

Guliver Getty Images

 

74. „Kanski festival“ u znaku Endi Mekdauel 

Mnoge je bez teksta ostavila i Endi Mekdauel, pre svega zato što je u prvom trenutku nisu ni prepoznali. Neki su prokomentarisali da izgleda bar deceniju starije, dok se drugima dopao njen novi imidž, kao i stajling za koji se „pobrinuo“ brend „Etro“.

Guliver Getty Images

 

Kan ne bi bio to što jeste da pored poznatih glumačkih imena ne vidimo i neko iz sveta mode. Jato lepotica ove godine predvodi Bela Hadid, koja je na otvaranje stigla u vintidž monohromatskom izdanju sa potpisom Žan-Pola Gotjea.

Guliver Getty Images

 

Prašinu je podigla i Karla Bruni-Sarkozi, nekadašnji top-model, u sofisticiranoj svetloplavoj haljini kuće „Celine“.

Pročitajte: Neobična tajna lepote bivše prve dame Francuske

Guliver Getty Images

 

Južnoafrička manekenka Kendis Svonapul izabrala je „Etro“ kreaciju sa dubokim dekolteom, a Džesika Čestejn odlučila se za klasiku – impresivnu crnu haljinu imperije „Dior“. Interesantna je bila i francuska glumica Noemi Merlan, jedan do najvećih favorita za „Zlatnu palmu“, koja je blistala u kombinaciji sa potpisom kuće „Louis Vuitton“.

Guliver Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Najnovije vesti