Sastojci za jednu osobu:
- 250 g lososa
- 80 g graška
- 30 g pančete
- 30 g šargarepe
- 20 g crnog luka
- 10 g zelene salate
- fond od povrća za nalivanje
- 30 g putera
- ulje, so i biber po želji
Priprema:
Stek lososa posolite i ispecite na ulju sa obe strane. Prebacite ga na pleh i stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih osam do deset minuta. U drugom tiganju ili šerpi propržite slaninu koja je prethodno iseckana na žilijen, dodajte sitno iseckani crni luk, šargarepu, koja je takođe iseckana na žilijen, i grašak. Sve dobro propržite, pa nalijte fondom od povrća da ukrčka. Dodajte puter da se sve lepo zgusne i dobije kremastu strukturu. Posolite i pobiberite po potrebi.
U dublji tanjir servirajte grašak, pa preko njega položite pečen stek lososa.
Recept: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)