Sastojci za jednu osobu:
- 250 g lososa
- 80 g graška
- 30 g pančete
- 30 g šargarepe
- 20 g crnog luka
- 10 g zelene salate
- fond od povrća za nalivanje
- 30 g putera
- ulje, so i biber po želji
Priprema:
Stek lososa posolite i ispecite na ulju sa obe strane. Prebacite ga na pleh i stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih osam do deset minuta. U drugom tiganju ili šerpi propržite slaninu koja je prethodno iseckana na žilijen, dodajte sitno iseckani crni luk, šargarepu, koja je takođe iseckana na žilijen, i grašak. Sve dobro propržite, pa nalijte fondom od povrća da ukrčka. Dodajte puter da se sve lepo zgusne i dobije kremastu strukturu. Posolite i pobiberite po potrebi.
U dublji tanjir servirajte grašak, pa preko njega položite pečen stek lososa.
Recept: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)