Sastojci za jednu osobu:
- 220 g fileta orade
- 100 g spanaća
- 30 g zelenih maslina
- 30 g crnih maslina
- 30 g čeri paradajza
- 30 g kapra
- maslinovo ulje po potrebi
- sok od limuna po ukusu
- so i biber po želji
Priprema:
Filete orade očistite od sitnih kostiju, posolite, zabiberite i ispecite u tiganju. Spanać začinite po ukusu maslinovim uljem i limunovim sokom. Masline, čeri paradajz i kapar isecite na polovine, začinite sokom od limuna i narendajte malo kore. Nalijte maslinovim uljem da dobijete preliv.
Na tanjir servirajte spanać, preko njega stavite filete orade i zalijte ‘Nicoise’ dresingom.
Recepti: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)