Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
300 g šampinjona
8 kolutova šunkarice
8 listova kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
100 g brašna
1 dl belog vina
1 dl pavlake
2 dl juneće supe
1 kašika senfa
0,5 dl ulja
so, biber
Priprema:
1. Mleveno meso sjediniti sa jajetom, prezlama i začinima po ukusu te dobro izmešati.
3. Na svaku pljeskavicu staviti list šunkarice i sira, pa meso preklopiti, a krajeve ručno pritisnuti da se slepe.
4. Punjene pljeskavice uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Šampinjone iseći na listove i propržiti na masnoći od mesa. Kada pečurke omekšaju, sipati belo vino, dodati pavlaku, senf i začine po ukusu.
6. Posebno umutiti juneću supu sa kašikom brašna i dodati u umak od pečuraka. Na kraju vratiti punjene pljeskavice i kratko prokuvati na umerenoj temperaturi da bi se dobila odgovarajuća gustina.
SAVET PLUS:
Za pripremu ovog recepta koristiti sitno mleveno meso (samleveno dva puta).
Slične Vesti
Pročitajte još
Ovo je Cecino omiljeno jelo, Lidija ga najbolje sprema
Ceca Ražnatović najviše voli da jede ovo domaće jelo
12/07/2025
Saznajte višeThe Prodigy pred prepunom Tvrđavom: Srbijo, imate naše najdublje poštovanje!
The Prodigy pred prepunom Tvrđavom
12/07/2025
Saznajte višeBob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
11/07/2025
Saznajte višeSara Jo objavila novu pesmu Pokvariš mi san: Čekali smo pravi trenutak
Sara Jo objavila novu pesmu
11/07/2025
Saznajte višeSutra je Petrovdan: Za zdravlje dece običaj je da majka spremi ovaj kolač
Petrovdan je veliki praznik na koji mnoge majke spremaju ovaj ukusan kolač
11/07/2025
Saznajte višeChatGPT zna skoro sve! Ali samo ako znaš kako da ga pitaš
Novi AI kurs – kako koristiti Chat GPT u Cubes School
11/07/2025
Saznajte više
Komentari (0)