Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
300 g šampinjona
8 kolutova šunkarice
8 listova kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
100 g brašna
1 dl belog vina
1 dl pavlake
2 dl juneće supe
1 kašika senfa
0,5 dl ulja
so, biber
Priprema:
1. Mleveno meso sjediniti sa jajetom, prezlama i začinima po ukusu te dobro izmešati.
3. Na svaku pljeskavicu staviti list šunkarice i sira, pa meso preklopiti, a krajeve ručno pritisnuti da se slepe.
4. Punjene pljeskavice uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Šampinjone iseći na listove i propržiti na masnoći od mesa. Kada pečurke omekšaju, sipati belo vino, dodati pavlaku, senf i začine po ukusu.
6. Posebno umutiti juneću supu sa kašikom brašna i dodati u umak od pečuraka. Na kraju vratiti punjene pljeskavice i kratko prokuvati na umerenoj temperaturi da bi se dobila odgovarajuća gustina.
SAVET PLUS:
Za pripremu ovog recepta koristiti sitno mleveno meso (samleveno dva puta).
Slične Vesti
Pročitajte još
BIG porodični dani u BIG Novi Sad šoping centru
BIG porodični dani u BIG Novi Sad šoping centru
04/10/2024
Saznajte višeOmiljeni francuski brend naočara IZIPIZI otvorio svoju prvu radnju u Srbiji
IZIPIZI brend naočara otvorio svoju prvu radnju u Srbiji
04/10/2024
Saznajte višeTri načina na koja mladi danas stvaraju nove trendove
Cubes - Tri načina na koja mladi danas stvaraju nove trendove
02/10/2024
Saznajte višeFRESH CORNER PREDSTAVLJA NOVI UKUS BRAZILA
FRESH CORNER PREDSTAVLJA NOVI UKUS BRAZILA
02/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)