Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
300 g šampinjona
8 kolutova šunkarice
8 listova kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
100 g brašna
1 dl belog vina
1 dl pavlake
2 dl juneće supe
1 kašika senfa
0,5 dl ulja
so, biber
Priprema:
1. Mleveno meso sjediniti sa jajetom, prezlama i začinima po ukusu te dobro izmešati.
3. Na svaku pljeskavicu staviti list šunkarice i sira, pa meso preklopiti, a krajeve ručno pritisnuti da se slepe.
4. Punjene pljeskavice uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Šampinjone iseći na listove i propržiti na masnoći od mesa. Kada pečurke omekšaju, sipati belo vino, dodati pavlaku, senf i začine po ukusu.
6. Posebno umutiti juneću supu sa kašikom brašna i dodati u umak od pečuraka. Na kraju vratiti punjene pljeskavice i kratko prokuvati na umerenoj temperaturi da bi se dobila odgovarajuća gustina.
SAVET PLUS:
Za pripremu ovog recepta koristiti sitno mleveno meso (samleveno dva puta).
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)