Sastojci za jednu osobu:
- 220 g pilećeg filea u komadu sa kožicom
- 50 g bulgur pšenice
- 30 g kajmaka
- 30 g slanine
- dva decilitra mleka
- 20 g putera
- so
Priprema:
Pileći file u komadu izbockajte viljuškom, posolite, ispecite sa obe strane da dobije lepu zlatnu boju, a zatim ga ubacite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih i pecite petnaestak minuta. Bulgur pšenicu skuvajte u vodi. U tiganju propržite sitno iseckanu slaninu, dodajte kuvanu bulgur pšenicu, nalijte mlekom i pustite da se kuv, dok se ne dobije kašasta struktura. Posolite po potrebi. Na kraju dodajte kajmak i puter i sve dobro povežite. Na tanjir servirajte kašu i preko nje stavite pileći file.
Recepti: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)