Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 veći brokoli
- 200 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 1 manji celer
- 1 veza mirođije
- 200 g majoneza
- 1,5 dl neutralne pavlake
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Pileće belo meso začiniti po ukusu i propržiti sa obe strane na malo ulja. Uz povremeno dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kockice.
4. Celer izrendati na krupno rende, a mirođiju što sitnije iseckati.
5. Posebno umutiti majonez i neutralnu pavlaku, dodati mirođiju i začine po ukusu i promešati.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, kukuruz šećerac, brokoli i celer. Preliti pripremljenom smesom od majoneza i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)