Sastojci:
- 200 g korena celera
- 150 g šargarepe
- 1 veća kisela jabuka
- 2 veća krompira
- 3 jajeta
- 100 g kiselih krastavaca
- 1 manji praziluk
- 100 g badema
- 2 pavlake
- 1/2 limuna
- 200 g majoneza
- so, biber
1. Šargarepu, jabuku i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Krompir zajedno sa ljuskom obariti a potom ga oguliti i iseći na kockice. Jaja takođe obariti i iseckati na kockice.
3. Kisele krastavce i praziluk iseći na kockice, a bademe krupno iseckati.
4. Posebno umutiti majonez i pavlaku sa malo soka od limuna.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti seckane sastojke i preliti ih smesom od majoneza. Dodati začine po ukusu i polako promešati varjačom.
6. Gotovu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi pre služenja.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)