Sastojci:
- 200 g majoneza
- 2 dl pavlake
- 1 kašičica senfa
- praziluk
- 50 g kikirikija
- 5 kiselih krastavaca
- 50 g semenki suncokreta
- 3 srednja krompira
- 1/2 limuna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ih izvaditi iz masnoće pa ostaviti da se ohlade i iseći na kockice.
3. Krompir obariti neoljušten. Sačekati da se ohladi pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.
4. U većoj posudi sjediniti piletinu, praziluk, kisele krastavce, krompir, krupno seckani kikiriki i semenje suncokreta.
5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf, sok od pola limuna i začine po ukusu. Pripremljeni umak preliti preko seckanih sastojaka i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)