Želite da smršate: Ne brojite kalorije, vežbajte

Želite da smršate: Ne brojite kalorije, vežbajte

Autor: | 31/08/2014

0

Lekari i nutricionisti upozoravaju da prebrojavanje unetih kalorija nije najdelotvorniji način kontrole i gubitka težine

U želji da se što pre oslobode viška kilograma mnoge pripadnice lepšeg postaju opsednute kalorijskom vrednošću hrane. Lekari i nutricionisti upozoravaju da prebrojavanje unetih kalorija nije najdelotvorniji način kontrole i gubitka težine, Naime, količina kalorija koju bi trebalo da svakoga dana unesete u organizam zavisi od vaše visine, težine i nivoa fizičke aktivnosti kojom se bavite.

Uz to, po rečima stručnjaka, pored zdravih kalorija, postoje i one koje stručnjaci nazivaju „praznim „ kalorijama. Tako se dešava da obrok koji ste sebi sa mnogo truda pripremili zaista ima manje kalorija od velike činije svežeg voća i povrća koje vam se baš i ne jede. Ali, pogodite koji je od ta dva obroka zdraviji i koji će vašem organizmu istinski pomoći da brže sagori nagomilane masti?

Držanje dijete jeste važno, ali najbolji rezultati se postižu samo ukoliko se pravilna i izbalansirana ishrana kombinuje sa redovnim vežbanjem, tvrde lekari i nutricionisti. Zato zaboravite na kalorije, sami sebi pripremajte ukusna jela od najrazličitijih svežih namirnica i, naravno, ustanite napokon sa kauča i pokrenite se!

Pronađite aktivnost koja najviše odgovara vašem temperamentu i načinu života i budite dosledni u njenoj primeni. Jer, kao što zdrava ishrana ne mora da bude bezukusna i dosadna, tako ni vežbanje ne mora da bude jednolično i dosadno. Istražite sve mogućnosti, budite kreativni, zabavite se i uživajte u životu!

Dakle, odvojite pola sata svakoga dana za vežbanje i nećete zažaliti. Ako pada kiša pronađite vežbe koje se mogu izvoditi u zatvorenom prostoru. Ne dozvolite da vas lenjost i unutrašnji strahovi zaustave. Mislite zdravo i budite zdravi, savetuju stručnjaci.

Izvor: Novosti

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još