Sastojci:
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- komad glavice celera
- 1 koren paškanata
- 2 kelerabe
- 30 g svežeg đumbira
- 50 g maslaca
- 4 kašike kisele pavlake
- so po želji
- 200 g pilećih prsa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 vezice mladog luka (samo beli deo)
- 1 češanj belog luka
- 1 veliki šampinjon
- 50 g sirovog indijskog oraha
- 2 vezice bosiljka
- so i biber po želji
Način pripreme:
1. Očistite povrće za čorbu, isecite na komade i kuvajte u vodi s maslacem. Pasirajte dok ne dobijete gladak krem. Razredite vodom, sami procenite količinu.
2. Žicom promešajte pavlaku i dodajte u čorbu. Još jednom sve prokuvajte i posolite.
3. Propržite orašaste plodove na tiganju i stavite u jednu posudu.
4. Meso isecite na male komade i pržite nekoliko minuta na maslinovom ulju. Sitno isecite đumbir, crni i beli luk i dodajte piletini. Kuvajte još 1-2 minuta i meso stavite u posudu s orašastim plodovima. U isti tiganj stavite iseckanu pečurku i pržite. Nemojte dodavati više masnoće. Na kraju u tiganj stavite sve sastojke i pospite bosiljkom. Začinite solju i biberom.
5. Čorbu servirajte tako što u sredinu stavite dve kašike mesa.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)