Sastojci:
350 g kelja
3 čena belog luka
40 g putera
2 kašike brašna
3 dl mleka, ulje
1 l supe od povrća iz kocke
2 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina
Priprema:
1. Kelj očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga obariti u slanoj vodi kako bi omekšao. Potom ga procediti od suvišne tečnosti.
2. Beli luk izrendati na sitno rende.
3. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati beli luk i brašno, pa kratko propržiti na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje.
4. Potom dodati kelj i promešati, a zatim postepeno dolivati supu od povrća, mleko i pavlaku za kuvanje.
5. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)