Sastojci:
350 g kelja
3 čena belog luka
40 g putera
2 kašike brašna
3 dl mleka, ulje
1 l supe od povrća iz kocke
2 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina
Priprema:
1. Kelj očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga obariti u slanoj vodi kako bi omekšao. Potom ga procediti od suvišne tečnosti.
2. Beli luk izrendati na sitno rende.
3. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati beli luk i brašno, pa kratko propržiti na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje.
4. Potom dodati kelj i promešati, a zatim postepeno dolivati supu od povrća, mleko i pavlaku za kuvanje.
5. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)