Aleksandra Ivanović: Voditeljka u rustičnom carstvu

Aleksandra Ivanović: Voditeljka u rustičnom carstvu

Autor: | 11/03/2012

0

Prve televizijske korake Aleksandra Ivanović načinila u informativnoj redakciji „Radio-televiziji Srbije“. Od 1995. radila je „Dnevnik“, gde je stekla dragoceno iskustvo. Danas je voditeljka, novinarka i urednica na „Pink“ televiziji, a prepoznatljivo je lice „Nacionalnog dnevnika“ i zaštitni znak "Jutarnjeg programa".

Dok otvara vrata svog prelepo uređenog doma na beogradskoj Čukarici, ekipu magazina „Hello!“ dočekuje sa osmehom na licu. U brižljivo uređenom stanu Aleksandra živi već jedanaest godina i dok ga je sređivala vodila je računa o svakom komadu nameštaja i detalju, a mnogi su joj drage uspomene sa putovanja. U ušuškanom dnevnom boravku dominira stilski nameštaj i mnoštvo detalja. Plavooka voditeljka pleni pozitivnom energijom dok govori o svakom kutku stana u kome je u izuzetno zanimljivom enterijeru izmešan stilski nameštaj sa rustičnim detaljima. Zanimljivo je da je, osim motiva anđela, koji se može naći u svakom kutku njenog doma, i lik čuvene Merlin Monro omiljen zgodnoj voditeljki.

- Kada sam bila mala, moja majka me je podsećala likom, frizurom i načinom odevanja na Merlin Monro. Merlinka je još tada za mene postala simbol ženstvenosti - u dahu kaže energična Aleksandra.

Šarmantna brineta najpre govori o tome kako bi volela da živi u kući, ali da se u svom domu oseća prijatno jer se potrudila da svoj stambeni prostor učini oazom za odmor i opuštanje.
- Sa majkom često odlazim u prodavnice nameštaja i stalno obogaćujem enterijer novim detaljima. Nedavno sam okrečila zidove na neobičan način - majstoru sam tražila da napravi široke štrafte u drap boji. Volim šarenilo i radosne detalje. Takođe, volim stilski nameštaj i starinska ogledala.

Vaši televizijski počeci bili su na „Radio-televiziji Srbije“?
- Na najbolje sam se ugledala. Dušanka Kalanj me je učila kako se pravilno govori i kakav odnos bi trebalo da imam prema kameri. Za mene je to iskustvo dragoceno. Njome sam bila opčinjena kao devojčica, često sam  glumila kako čitam vesti na televiziji. U početku sam bila tremaroš, ali sam mnogo radila na sebi. Bilo mi je stalo da opravdam poverenje. Stasala sam kao novinar na „Radio-televiziji Srbije“ i vodila sam emisiju „Politički poligon“, a radila sam i kao novinar i reporter. Pre devet godina sam prešla na televiziju „Pink“, takođe u informativnu redakciju, gde sam i danas.

Jeste li se i tamo usavršavali?

- Kako da ne. Američki stručnjaci su pre četiri godine došli da unaprede kadar naše televizije, pa smo se usavršavali i modernizovali radi što veće profesionalnosti. Imali smo časove kod profesora za kameru, koji nas je obučavao kako se snima prilog. Tada sam dobila komplimente od stručnjaka koji je bio zadužen da nas usavrši za poziranje pred kamerom dok čitamo vesti. Rekao mi je da sa mnogo energije prezentujem vesti i pitao me je da li sam pohađala časove glume. Dao mi je najlepši kompliment - da se veruje u  ono što saopštavam.

Vrlo ste profesionalno angažovani.
- Novinar sam i urednik „Nacionalnog dnevnika“, a kao voditelj "Jutarnjeg programa" radim već tri godine. Tu ima mnogo zanimljivih anegdota. Često mi gledaoci pošalju cveće, što mi veoma prija, jer to znači da mi veruju i da su zadovoljni mojim radom.

Sa kim se od kolega družite?
- Mnogo mi je draga koleginica Minja Miletić, sa njom često izlazim. Našla mi se kada mi je bilo najteže.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin