Biljana Radeka-Šeparović: Najsrećnija vest koju je čula

Biljana Radeka-Šeparović: Najsrećnija vest koju je čula

Autor: | 22/04/2011

0

Šarmantna voditeljka "Nacionalnog dnevnika" na televiziji "Pink" Biljana Radeka-Šeparović u četvrtom je mesecu trudnoće i neizmerno se raduje što će krajem septembra prvi put postati majka.
- Željno iščekujem porođaj, ali se i radujem što ću imati mogućnost da odem na more pre nego što beba dođe na svet - na početku razgovora za „Hello!“ kaže Biljana, koja je pre tri godine, na intimnoj ceremoniji venčanja za najbliže prijatelje i rodbinu, svom prezimenu dodala i suprugovo - Šeparović, Njen suprug Josip oduševljen je činjenicom što će postati otac i prema simpatičnoj brineti je vrlo nežan i pažljiv.
Bračni par još nije saznao pol deteta, ali će njihovoj radoznalosti uskoro doći kraj.
- Spremam se da ponovo idem pregled ultrazvukom na kome će doktor verovatno moći da vidi kog je pola beba. Nismo od onih koji bi voleli da se iznenade na samom porođaju - kaže Biljana i otkriva da su ona i njen suprug planirali da dobiju bebu, ali da im je rečeno da prirodnim putem ne mogu da se ostvare kao roditelji.
- Trudnoća je bila željena i planirana, a ja sam neko vreme bila na ispitivanjima jer mi je rečeno da ne možemo da dobijemo bebu prirodnim putem, već da moramo da idemo na veštačku oplodnju, na šta sam bila spremna. No, desilo se da sam potpuno prirodno ostala u drugom stanju. To nije prvi slučaj da se tako nešto desi. Verovatno je to posledica velikog stresa, jer sam sa drugim trudnicama razgovarala o tome. Kada je žena pod tenzijom u nameri da zatrudni, to se izgleda teško desi. Čini mi se da sam ostala u drugom stanju tek kada me je napustio taj pritisak i kada sam se opustila. Moj primer bi mogao da pruži utehu svim ženama koje gube nadu da će zatrudneti prirodno, možda bi samo trebalo da se se opuste i ne opterećuju se tim mislima.
Čim je, krajem januara, saznala radosnu vest, voditeljka je odmah otvorila bolovanje kako bi izbegla bilo kakvu mogućnost od oboljevanja.
- Preporučeno mi je da odem na bolovanje, jer su tada harali virusi. Kada sam već uspela prirodno da zatrudnim, nisam želela da mi se nešto nepredviđeno desi. Doktor mi je rekao da do trećeg meseca mirujem. Dobro se osećam, nije mi muka niti imam bilo kakve druge neprijatnosti. Stomak mi se još ne poznaje. U mojoj porodici niko nije imao tako lagodnu trudnoću, nadam se da će tako ostati.
Biljana kaže da se hrani zdravo i da je to činila i pre trudnoće i da se nada da se neće mnogo ugojiti.
- Ne trudim se da pazim koliko jedem, ali mi apetit nije veći. Moj suprug je veoma nežan prema meni, zaštitnički je nastrojen. Čini mi se da i on „odrasta“ zbog ove situacije, primećujem promene kod njega, sazreo je. Činjenicu da ćemo postati roditelji proslavili smo sa rodbinom i najbližim prijateljima.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti