Adriana Čortan: Spremna za sve izazove

Adriana Čortan: Spremna za sve izazove

Autor: | 22/05/2011

0

Poznato televizijsko lice Adriana Čortan, nekadašnja voditeljka „Pink“ i „Hepi“ televizije, autorskom emisijom „Otkopčano”, na televiziji „Avala“ pokazala je kako se na dobar način mogu javnosti otkriti detalji iz intimnog života poznatih ličnosti. Budući da sagovornicima postavlja efektna, direktna, „prava“ pitanja, bez trunke senzacionalizma, bivša devojka pevača Željka Joksimovića dobila je pohvale za „razotkrivanje“ manje poznatih detalja iz života slavnih ličnosti.
Iako od svog privatnog života nije pravila platformu za medijsko eksponiranje, poznato je da je lepa voditeljka sa Željkom Joksimovićem bila u dugoj emotivnoj vezi, i da posle njega, nijedan objektiv fotoreportera nije zabeležio da ima partnera.
Pre godinu dana, tridesetogodišnja voditeljka koja je i dalje aktivna kao model na manekenskim pistama, kupila je stan u blizini spomenika „Vuk“ u Beogradu. Entrerijer, suncem okupanog doma, brižljivo je opremala tri meseca, bez pomoći stručnog lica. Majka joj je davala savete za sređivanje životnog prostora, u kom dominira nameštaj crno-belih tonova, uz primese sive i crvene boje. Za magazin „Hello!“, Adriana kaže da joj lokacija stana savršeno odgovara, kao i da je zadovoljna što ima i garažu.
- Crno-bela kombinacija koja dominira u mom stanu odgovara mom senzilibilitetu. Volim jednostavne linije i udobnost, ne volim da je prostor pretrpan. Ambijent je sveden, nije haotičan i nema mnogo boja. Dobro se osećam ovde, komformista sam i bitno mi je da mi je sve udobno. Jednostavnost mi prija i u odevanju, jer volim svedeni stajling, bilo da je elegantan ili sportski.


Da li ste za useljenje dobili poklone od prijatelja?
- Dobila sam nekoliko lepih detalja za kuću. Izdvojila bih neobičan sat koji mi je poklonio jako dobar prijatelj koji me dobro poznaje, podseća na onaj na Dalijevim slikama.
Da li vam nedostaje porodica od kako živite sami?
- Sama živim dugo, i pre nego što sam kupila ovaj stan. Već smo se navikli na porodičnu razdvojenost. Brat živi u Staroj Pazovi sa svojom porodicom, mama Dragica je naš konzul u Skoplju, i trenutno je tamo, a tata Milorad živi u porodičnom stanu u Zemunu. Moji roditelji su ranije živeli u Nemačkoj, jer je moja majka tada tamo bila konzul.
Pripremate li sami hranu?
- Vrlo rado prihvatam pozive na ručak mog tate i tetke, svih prijatelja, hranim se gde stignem. Šalu na stranu, ne kuvam često, ali sam dobra u tome. Budući da sam sama, nemam porodicu, besmisleno mi je da kuvam samo za sebe, tako da se često hranim u restoranima. Vreme u domu provodim onoliko koliko mi obaveze dozvoljavaju, volim da sam u svojoj kući. Ujutru imam svoj ritual - doručak, kafa i čitanje novina.


Ako se žene dele na čistačice i kuvarice, šta ste vi?
- Po toj podeli sam kuvarica, čistačica - nikako. Volim da mi je sređen stan, i da je sve uredno. Imam ženu koja mi sređuje stan, mada gi i sama doterem kako bi vladao red. Moram da priznam da nisam ljubitelj čišćenja, pa samo neke sitnice sređujem.
Posećujete li često brata Bojana?
- Moj brat je oženjen Martinom, Slovakinjom koja je ovde rođena. Ona je kuvarica po profesiji, tako da je vešta u pripremanju specijaliteta. Volim da odem kod njih u Staru Pazovu. Kod njih je prava topla, porodična atmosfera, puna života. Imaju dvoje dece, četvorogodišnjeg Aleksu i dvogodišnjeg Todora.


Otkud to da „Otkopčano“ snimate u kafiću?
- I prošlu autorsku emisiju „Trista čuda“ snimala sam u prostoru tog kafe-restorana, jer mi je zanimljiv enterijer. Emisija nije produkcijski zahtevna, jer je u formi intervjua „jedan na jedan“, pa se ovaj kafe dobro uklapa u tu „priču“.
Da li ste zadovoljni gledanošću nove emisije?
- Konsultovala sam se sa direktorkom televizije „Avala“, Bojanom Lekić. I ona je učestvovala u mojoj odluci o tom projektu, i po kritikama vidim da nismo pogrešile u proceni što se koncepta tiče. Vrlo je gledana, čini mi se da biram zanimljive goste, ali najvažnija su pitanja koja postavljam sagovornicima.


Da li radite na profesionalnom usavršavanju?
- Naravno. Novinarstvo je posao koji zahteva praćenje trendova, stalno učenje i nadgradnju. Mnogo čitam, volim da sam obaveštena i u toku sa dešavanjima iz svih sfera. Nemoguće je stagnirati i „ostati u igri“ - biti gledan.
I dalje radite revije kao model. Tenirate li?
- Da, mada ne redovno, nekada zabušavam. Često se rekreiram igrajući tenis, a kada je loše vreme, vežbam u teretani. Trudim se da idem na sport, ne držim dijete. „Osluškujem“ organizam i umerena sam u svemu. Obraćam pažnju na ishranu i trudim se da jedem zdravo. Na svakih nekoliko sati pojedem nešto, ali to nisu veliki obroci, tako ne opterećujem želudac i ubrzavam metabolizam. Ne bih mogla rigorozno da se pridržavam određenog jelovnika.


Razmišljate li o tome kada ćete se ostvariti kao roditelj?
- Razmišljam, ali ne na način da to mora da se desi hitno, zato što imam trideset godina, jer u ovom trenutku nemam osobu sa kojom bih o tome mogla da maštam. Kada se „poklope kockice“, biću spremna da vrlo rado „uplovim“ u tu avanturu. Ljubav mi mnogo znači i potrebna mi je. Mislim da čovek ne može da bude srećan i kompletan ako nije ispunjen i sa te strane. Uz pravu osobu, lako je uklopiti brigu o deci i posao. Sve je stvar izbora partnera i organizacije.

Jeste li trenutno emotivno ispunjeni?
- Nisam.
Da li ste srećni?
- Nedostaje mi to, fali mi to „malo“ da bih bila potpuno srećna i zadovoljna. Svaka čast ljudima koji mogu da budu potpuno srećni i kada nemaju osobu koja ih ispunjava. Ja nisam od tih, ljubavna energija mi je pokretač svega, najvažnija mi je.

Da li vaši kriterijumi, što se tiče muškaraca, rastu sa vašim godinama?
- Da, to je i normalno. Kada čovek počne da živi sam i kada se ostvari na drugim poljima, u karijeri, to je očekivano. Posebno, kada je stekao svoje navike, postaje sitničav i teže se uklapa sa „drugom polovinom“. Zato je sa godinama teže pronaći „srodnu dušu“, sa kojom ćeš se uklopiti. Moje vršnjakinje, kao i muškarci, dobar su pokazatelj za to - kao da se nešto čudno dešava - sve su češće samci.
Ženama je najbitnije da su partneri dobri. Šta je vama najvažnije?
- Kakvo iskustvo, takvo i uputstvo. Žene to traže, verovatno, poučene lošim iskustvima. I normalno je da žele dobrog i čestitog muškarca kraj sebe. Nije to jedino što očekujem. Danas se muškarci sve manje ponašaju kao muškarci, žene su zbog toga razočarane, sve manje imaju inicijativu, sve manje su spremni da ulažu, da budu zaštitnici, da nasmeju i da razumeju svoju partnerku.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još