Marina Kotevski otkriva tajnu svoje lepote

Marina Kotevski otkriva tajnu svoje lepote

11/07/2012

0

Voditeljka televizije „Pink“ Marina Kotevski zahvaljujući dobrim genima nikada nije imala problem sa kožom. Kao tinejdžerka po raznim časopisima čitala je savete dermatologa i kod kuće spravljala maske koje je nanosila na lice, ali je tu fazu odavno prošla. Godinama je značajno pojačanje "ružičaste televizije", koja se ekipi rijalitija „Akademija debelih“ priključila pošto je napustila televiziju „Avala“ i emisiju „Milica na kvadrat“, redovno odlazi u kozmetički salon i prepušta se rukama profesionalaca. Voditeljka pleni blistavim osmehom za koji je najzaslužniji njen emotivni partner Aleksandar Mandić. Opušta se u spa-centrima, ali kao najlepši oblik relaksacije izdavaja trenutke koje provodi sa porodicom.
Koliko vremena dnevno posvećujete nezi lica i tela?
- U današnje vreme kada svi žive brzo teško je odvojiti puno vremena za bilo šta, a samim tim i za negu. Sve radim rutinski, pa mi za neke dnevne rituale treba malo vremena. Kosu sam prepustila rukama stručnjaka, pa u frizerski salon odlazim i nekoliko puta u toku nedelje. Iako imam ravnu kosu, volim kada me isfeniraju tako da mi svaka dlaka bude na svom mestu. Kozmetički salon posećujem po potrebi, jednom u dva meseca. Imam osetljivu kožu, ali na moju sreću sa njom nisam imala nikakvih problema. Otkako posećujem jednu poznatu kozmetičarku dosta sam uradila za svoje lice. Zahvaljujući francuskim preparatima koje sam počela da koristim na njenu inicijativu, konačno sam pronašla negu koja mi odgovara.
Pribegavate li ponekada maskama za lice koje sami pravite kod kuće?
- Kada sam bila mlađa, često sam u ženskim magazinima pronalazila recepte za maske koje se prave u kućnoj radinosti. Sada ništa ne koristim na svoju ruku, već isključivo u dogovoru sa kozmetičarkom.
Da li redovno odlazite na manikir i pedikir?
- Godinama mi pedikir i manikir radi moja dobra drugarica Jelena koja me često primi i kasno noću, jer zbog obaveza ne stignem u toku dana da odem kod nje. Posećujem je jednom mesečno. Nokti na rukama i nogama su mi stalno nalakirani u istoj boji. Najčešće je moj izbor francuski manikir, kao i crvena ili pink boja, a da bi bili čvršći, na nokte nanosim gelove.
Na koji način negujete kosu?
- Kod kuće nemam nijedan preparat za kosu, pošto redovno odlazim u frizerski salon u kojem se koriste „Keune“ proizvodi koji su vrhunskog kvaliteta. Povremeno uradim dubinsko pranje, a jednom mesečno čišćenje koje mojoj kosi daje sjaj. Uz redovno skraćivanje krajeva, to mi je sasvim dovoljno, jer se ne farbam.
Kako se borite protiv celulita?
- Žene ne bi trebalo da se opterećuju sitnim nesavršenstvima kao što je celulit. Ne dopada mi se to što nam se danas sve i svašta zamera. Naravno da svaka žena želi da ima lepe i vitke noge. U mom slučaju anticelulit masaža i blago korigovana ishrana daju dobre rezultate.
Kojih pravila se pridržavate u šminkanju?
- Volim da istaknem oči, a shodno tome nanosim adekvatan karmin u boji kože ili kajsije ili sjaj. Smatram da je bitno da se ni u čemu ne preteruje, a najvažnije mi je da na lice nanesem kvalitetan puder koji će se stopiti sa mojim licem. Može da mi se dogodi da se ujutru pre izlaska iz kuće ne našminkam i da bez šminke budem tokom celog dana. Kada se sama šminkam, stavljam puder, dosta maskare, rumenilo i sjaj. To mi je dovoljno za dnevnu, a ponekad i za večernju varijantu, jer mi se dopada prirodan izgled. Ipak, najviše volim kada se prepustim profesionalnim šminkerima i tada „upijam“ svaki njihov pokret, pa se trudim da te trikove kasnije i sama primenim.
Na koji način se relaksirate?
- Obožavam spa-centre, u njima se zaista potpuno opustim. Preko leta pravim pauzu, ali im se već sa prvim danima jeseni vraćam. Posebno mi prija tursko kupatilo, a bitno mi je da postoji i veliki bazen u kome komotno mogu da uživam. Ipak, najbolji oblik relaksacije je vreme koje provodim sa svojom porodicom i macom kod kuće, kada svi uživamo u vremenu koje provodimo zajedno. Svake godine porodično idemo na more i to su za mene dragoceni momenti, kada se ujedno najbolje odmorim. Posle napornog dana, dobro mi dođe i ispijanje kafe sa drugaricama, kada kroz priču rešavamo sve ono što nas muči.
Koji je najlepši kompliment koji ste dobili?
- Dosta komplimenata sam dobila na račun svog izgleda, ali nisam od onih žena koje tome pridaju važnost pa ih zato i ne pamtim.
Kada se pogledate u ogledalu šta vidite?
- Kada stanem ispred ogledala, uglavnom sam zadovoljna onim što vidim. S druge strane, osećaj nezadovoljstva najčešće nema veze sa onim što kaže ogledalo, već sa nekim unutrašnjim nemirom.
Koliko to što ste srećni u ljubavi utiče na vašu lepotu?
- Kada ste ispunjeni na emotivnom planu, to se jednostavno vidi. Svaka zaljubljena i srećna žena zrači unutrašnjom lepotom i energijom.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin