Nikolina Pišek otkriva tajnu svoje lepote

Nikolina Pišek otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/11/2011

0

Nikolina Pišek, jedno od najlepših televizijskih lica na ovdašnjim prostorima,  oduvek je intigirala javnost svojim izgledom, stilom, ali i stavom. Poznata po lepoti koliko i po britkim izjavama, u žiži je medijske pažnje i zbog emotivne veze sa srpskim biznismenom Matijom Ćorkovićem. Na televiziji „Pink“ uskoro bi trebalo da počne da se emituje njena emisija koja još nema naziv, zbog čega dugonoga brineta sve češće boravi u srpskoj prestonici. Kaže da je za njen svež i mladoliki izglednajviše zaslužna genetika i da su joj važnije posete dermatologu nego kozmetičaru.
Dok govori, harizmatična Hrvatica pleni spontanošću i neposrednošću.
Birate li skupe preparate za negu kože?
- Cena nije bitna. Važno je naći prave preparate koji odgovaraju vašem tipu kože, koje su preporučili dermatolozi. Kada bih imala probleme sa kožom, pre bih otišla kod dermatologa nego kod kozmetičara. Iluzorno je da očekujete da ćete dobro izgledati ako samo koristite skupu kremu, a uz to imate nekvalitetne životne navike. Štetu koju čovek sebi nanese teško može da ispravi skupom kozmetikom.
Posvećujete li više vremena nanošenju šminke na lice ili njenom skidanju?
- Nanošenju, jer skidanje šminke ne zahteva toliko vremena. Nije pohvalno, ali mi se desi da od umora „padnem“ u krevet i onda ujutru ispred ogledala shvatim da sam poput rakuna.
Mislite li da ste suprotnom polu privlačniji našminkani ili kada ste prirodni?
- Moj izgled uglavnom komentarišu drugovi ilipartner i najčešće mi kažu da mi šminka nije potrebna, ali ja se osećam sigurnije bar sa minimumom šminke. Dobro mi je u svojoj koži, ali volim kada sam ulepšana. Volim da se sama našminkam, što radije radim sama nego da me ulepšavaju na nekim događajima. Naučila sam od profesionalaca. Volim i kada me ulepšaju stručnjaci za mejkap u koje imam poverenje. Ne volim eksperimentisanja u šminkanju.
Bavite li se negom kose?
- Zbog posla kojim se bavim profesionalci vode brigu o mojoj kosi, te je svakodnevno „mučim“ friziranjem, pa mi se oštećuje. Sreća je da imam prilično kvalitetnu kosu, a i dodatno je tretiram kvalitetnim preparatima za negu.
Da li ste ikada poželeli da se ovim temama bavite u nekoj emisiji na televiziji?
- Što se tiče „ženskih tema“ nisam tipična devojka. Ne volim razgovore o ulepšavanju, šminkanju, kozmetici i odeći, to mi je prilično dosadno. Nisam tip koji o tome može dugo da razgovara. I kada idem u šoping, to najduže traje pola sata. Zanimljivije mi je da raspravljam o temama iz medicine.
Koristite li neke dodatke ishrani kao što su, na primer, vitamini?
- Često pijem vitamine koji mi pomažu da izgledam blistavo, ali u nekimperiodima pauziram i ne uzimam ništa. Nekada pijem po deset različitih preparata. Uzimala sam omega 3, Q10, multivitamine i minerale i antioksidante, jer koža, kosa i organizam se na taj način održavaju u boljem stanju. Inače, nemam probleme sa tenom, sve to uzimam radi prevencije.
Jeste li od majke ili bake dobili savete u vezi sa održavanjem lepote?
- Moja majka, kao i baka odrasle su na selu. Baka je umrla u dubokoj starosti, pamtim je kao izrazito lepu i mladoliku ženu. Pouzdano znam da nije koristila nikakve preparate za negu, vodila je ruralni način života. Moja majka je doskora koristila dečje kreme, a ja sam je nagovorila da pokuša sa nekom pomadom za zreliju kožu. Baš zbog svega toga smatram da su način života, ishrana, dobar san i dobro raspoloženje bitniji od onoga čime se negujemo da bih izgledala mladoliko.
Da li ste savetovali vašeg dečka Matiju da i on počne da neguje lice?
- Momci često znaju da se tome opiru. Smatraju da su manje muževni ako koriste kremu za negu. Neki „primerci“ su toliko zadrti da smatraju da je privikavanje na higijenu nemuževno. Šalu na stranu, ja ne volim preterano metroseksualce. Zazirem od muškaraca koji imaju više preparata za negu od mene. Da, dala sam momku poneki savet, ali obično je to samo da namaže kremu, zbog vetra.
Čime će se baviti vaša nova emisija na „Pinku“?
- Biće ženski večernji šou sa malom dozom šovinizma. Baviće se našim ženskim pogledom na svet, a muškarci će imati mogućnost da repliciraju.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti