Slepi dečaci se čvrsto drže za ruke: Fotografija Saše i Dejana Matića iz detinjstva dirnula Srbiju

Slepi dečaci se čvrsto drže za ruke: Fotografija Saše i Dejana Matića iz detinjstva dirnula Srbiju

Autor: | 24/09/2023

0

Saša i Dejan Matić, rođeni su 26. aprila 1978. godine u Drvaru. Trudnoća njihove majke Dragice proticala je u najboljem redu, a onda je nastupio prevremeni porođaj.

Dečaci, rođeni u šestom mesecu, prebačeni su u zagrebačku bolnicu i smešteni u inkubator. Iako njih dvojica danas nerado govore o tome, postoji priča da su na svet stigli kao zdrave bebe, ali je greškom medicinske sestre došlo do kobne posledice – gubitka vida.

Ata Images

 

‒ To je nepažnja. Sada, koga, kako... Nisam nešto detaljisao i raspitivao se. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je to rođenje pre vremena. A da je bila nepažnja, bila je ‒ otkrio je jednom prilikom Dejan Matić.

Spekulisalo se da postoji mogućnost da se pevačima hirurškim putem povrati vid, ali da veće šanse za to ima Saša koji je, solidarišući se sa bratom, odbio operaciju.

Pročitajte: Kamena vila Saše Matića u Perastu je raj na zemlji: U njoj boravio Njegoš, a unutra sve odiše luksuzom FOTO

‒ Ma, to je bezveze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi. Toliko ne volim što se godinama priča o tome, da vi nemate pojma. Dve najgore teme, one koje najmanje volim su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom ‒ priznao je Saša Matić.

Privatna arhiva

 

Bilo kako bilo, činjenica da su bez vida popularnu braću nije omela u normalnom životu. Štaviše, stigli su dalje nego što je iko mogao da pretpostavi, a sada se na internetu pojavila fotografija dva slatka dečaka u Derventi koji su maštali osreći, držeći se čvrsto za ruke.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Dušan Petrović, Instagram

Slične Vesti

Pročitajte još