Ko preživi, pričaće: U narednom periodu čak 7 planeta ide retrogradno, jedan datum je ključan

Ko preživi, pričaće: U narednom periodu čak 7 planeta ide retrogradno, jedan datum je ključan

Autor: | 02/08/2023

0

Retrogradne planete u 2023. godini zadavaće glavobolje

Ako ste pomislili da ne postoji ništa gore od retrogradnog Merkura, pripremite se! Zajedno sa ovom planetom u narednim mesecima nebom će u retrogradnom kretanju proći Venera, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton i uneti haos u svoje astrološke domene.

Shutterstock

 
 

Retrogradnost se obično povezuje sa izazovima koji nas primoravaju da preispitamo ili sagledamo svoja uverenja, navike ili okolnosti, čak i ako mislimo da za to nismo spremni. Astrolog Kristi Grej ovu pojavu opisuje kao moćan događaj koji, uprkos uvreženom mišljenju, neće doneti samo loša dešavanja.

– Retrogradnost simbolizuje razmišljanje i preispitivanje. Sve u svemu, pravo je vreme da se pozabavimo nerešenim stvarima u životu, bez obzira na to da li se odnose na zdravlje, komunikaciju, međusobne veze, karijeru, odgovornost ili ličnu moć. Iskoristite to kao period za savladavanje izazova – navodi Grej.

Pročitajte: Mesečni horoskop za avgust - Ovom znaku će novac padati s neba!

Za preciznije tumačenje uticaja retrogradnosti na vas moraćete da pogledate vašu natalnu kartu, a u njoj u kom znaku i kući se određena planeta nalazi.

Shutterstock

 

Pred nama je nekoliko važnih datuma, međutim, Kristi napominje da je jedan ključni i da na njega treba obratiti posebnu pažnju.

– Tokom perioda intenzivne retrogradne akcije budite na oprezu što se tiče bilo kakve duboke promene ili uvida koji izazivaju razmišljanje oko 4. septembra 2023. Merkur, planeta komunikacije, pozitivno će aspektovati Jupiter, planetu ekspanzije, pa odvojte malo vremena za vođenje dnevnika ili meditaciju, možda ćete se iznenaditi kakva nebeska mudrost dolazi!

Shutterstock

 

Dakle, ubeležite datum 4. septembar! „Kataklizmični“ astrološki događaj počeo je sa Plutonovim retrogradnim kretanjem 11. maja, a završiće se retrogradnim Uranom u januaru sledeće godine.

Datumi za svaku planetu i njeno retrogradno kretanje u narednom periodu su sledeći:

VENERA od 23. jula do 4. septembra

MERKUR od 24. avgusta do 16. septembra

PLUTON od 11. maja do 22. oktobra

SATURN od 18. juna do 4. novembra

NEPTUN od 1. jula do 6. decembra

JUPITER od 5. septembra do 31. decembra

URAN od 29. avgusta 2023. do 27. januara 2024.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Slične Vesti

Pročitajte još