Nemate ideju za ukrašavanje uskršnjih jaja? Donosimo vam 5 jednostavnih trikova sa TikToka VIDEO

Nemate ideju za ukrašavanje uskršnjih jaja? Donosimo vam 5 jednostavnih trikova sa TikToka VIDEO

Autor: | 09/04/2023

0

Farbanje uskršnja jaja neizostavan je detalj ukrašavanja doma za veliki praznik koji nam svake godine omogućuje da pokažemo svoju kreativnu stranu. Iako nam prodavnice uveliko nude brza i gotova rešenja, od klasičnih boja u prahu do najrazličitijih nalepnica i navlaka, mnogi su i dalje u potrazi za nešto originalnijim i efektnijim rešenjima.

Pročitajte: Praznična atmosfera u domu Dragane Mirković - Folk zvezda sa porodicom slavi Uskrs FOTO

Shutterstock

 

DIY metode ukrašavanja nisu bile strane ni našim bakama, a njihova jaja obojena ljuskama luka i danas su podjednako atraktivna.

TikTok je neiscrpan izvor inspiracije za ljubitelje DIY tehnike, a haštag #eastereggideas (ideje za uskršnja jaja) broji više od milion i po pregleda. Odabrali smo nekoliko jednostavnih i upečatljivih metoda koje vredi isprobati ove sezone, piše Gloria.hr.

Pročitajte: Farbanje jaja u poslednji čas - Mašta je sve što vam je potrebno

Shutterstock

 

Tie Dye uskršnja jaja

Skuvajte jaja, ohladite ih i potom držite u sirćetu dvadesetak minuta kako bi se boja što bolje uhvatila. Tie Dye efekt postiže se zahvaljujući peni za brijanje, koju je potrebno razmazati po tanjiru i u nju dodati nekoliko kapi prehrambene boje. Zatim na površini boje pomešajte kašikom i uvaljajte jaje u penu da biste postigli željeni efekt. Premazana jaja ostavite na aluminijumsku foliju da odstoje što duže (autorka videa je čekala jedan sat) pa ih isperite pod mlazom vode.

 

@lifewith.marisa Egg-celent Easter DIY! You can also use Cool Whip so they are edible!💗 #eastereggs #easterdiy #easterideas #dyingeastereggs #eggcoloring ♬ original sound - Marisa

Jaja obojena pomoću pirinča

U plastičnu kesicu ubacite zrna pirinča, jaje i nekoliko kapi boje. Zatvorite je i malo protresite. Rezultat? Zanimljiva tekstura za samo nekoliko sekundi. TikTokeri preporučuju ovu metodu svima koji uskršnja jaja žele da ukrašavaju sa malom decom jer proces uzrokuje minimalan nered.

 

@celenakinsey This is my FAVORITE way we dye eggs for easter and its my favorite holiday hack #easteregg #eggdyeing #momhacks #ideasforkids #easter #sensoryplayideas #momtips ♬ original sound - Celena Kinsey

Izbeljena jaja

Za postizanje minimalističkog, izbeljenog izgleda jaja umočite u vodu i dodajte 400 ml sirćeta i 10 kašičica soli. Pomešajte sastojke i kuvajte jaja 12 do 15 minuta. Zatim ih stavite u hladnu vodu, prebrišite čistim sunđerom i pričekajte da se osuše.

Šljokičasta jaja

Ovaj potpuno prirodan način ukrašavanja jaja zahteva samo flašu crnog vina. Uspite ga u šerpu, ubacite jaja i prokuvajte ih. Rezultat ‒ tamna bordo boja sa šljokičastim finišem!

Pozlaćena jaja

Četkica, lepak i malo zlatne alu-folije potrebni su vam za ovaj jednostavan trik. Pošto ste nekom od klasičnih metoda obojili jaje, premažite ga lepkom i dodajte komadiće zlata. Oblikujte ih četkicom i poravnajte uglove.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock