Najlepša tehnika farbanja: Vulkanska jaja su umetnička dela, a sve što vam treba već imate u kuhinji VIDEO

Najlepša tehnika farbanja: Vulkanska jaja su umetnička dela, a sve što vam treba već imate u kuhinji VIDEO

Autor: | 11/04/2024

0

Farbanje jaja najlepšom tehnikom

Zaboravite na tradicionalne metode farbanja jaja. Danas je to prava umetnost, zanat koji jednom godišnje zaokuplja maštu posvećenih domaćica, ali i ostalih članova porodice.

Shutterstock

 

Svi farbamo jaja za Uskrs. Neko u tome manje uživa, neko više. U eri društvenih mreža, kada je važno svoje majstorije pokazati svetu, to je postalo i svojevrsno takmičenje.

Pročitajte: Nemate ideju za ukrašavanje uskršnjih jaja? Donosimo vam 5 jednostavnih trikova sa TikToka VIDEO

Iako običaj nalaže da se jaja farbaju u crvenu boju, decenijama unazad na uskršnjoj trpezi viđamo prava remek-dela, a često se smenjuju i različite umetničke epohe. Tu su ekspresionizam, impresionizam, šarene sličice, likovi svetaca...

A da li ste čuli za vulkanska jaja? Ona se možda i najređe viđaju, ali su zaista neodoljiva i nema deteta koje im se neće obradovati. I priprema je laka.

Instagram/annierunsraleigh

 

Vulkanska jaja

Potrebna su vam, naravno, kuvana jaja. Nabavite boje za kolače (ne u gelu), sodu bikarbonu, sirće (belo), vodu, a opremite se i četkicama za farbanje i malim posudama za jednokratnu upotrebu.

Pomešajte četvrtinu čaše sode bikarbone, jednu i po kašiku vode i tri, četiri kapi boje za kolače, tako da dobijete gustu tečnost.

Svaku boju razmutite u različitoj posudici. Možete koristiti samo osnovne (crvenu, zelenu, plavu), a možete dodati i druge nijanse.

Sada je vreme da postanete Pikaso. Četkicom po jajetu pažljivo nanosite boju (ili više njih ukoliko želite raznobojna), praveći nepravilne oblike, a potom stavite smesu sa sodom bikarbonom.

Kada završite sa šaranjem, prelijte jaje kašikom sirćeta (ne više od toga). Posle nekoliko sekundi penušanja sa njega će se sprati višak paste, ostavljajući predivne šare.

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram/annierunsraleigh

Slične Vesti