Zaplešite u novom domu: Uređivanje stana inspirisano muzikom Nika Kejva (foto)

Zaplešite u novom domu: Uređivanje stana inspirisano muzikom Nika Kejva (foto)

04/04/2022

0

Da enterijer u kojem je zastupljena veća količina crne boje ne mora da bude sumoran dokaz je ovaj mali stan pod nazivom Green Moon. Arhitekte koje stoje iza ovog projekta ispoštovali su želju klijenta da deo zidova i nameštaj budu crne boje, ali su u cilju kreiranja udobnog i dinamičnog ambijenta posegnuli za nežnom nijansom ružičaste i pastelne zelene.

Bravacasa

 

Stan površine od 61 kvadrat formiran je kao jedna otvorena površina u čijem sklopu se nalazi spavaća soba koja je zatvorena staklenim zidnim panelima. Radna soba i kupatilo su jedine funkcije koje su oformljene kao klasične prostorije. Dizajnerski studio koji stoji iza ovog projekta nosi simpatičan naziv Ministarstvo unutrašnjih poslova, a na njegovom čelu nalaze se Magdalena i Marcino Konopko.

Bravacasa

 

U funkcionalnom smislu prioritet je bio stvoriti što jednostavniji i lepo organizovan prostor, dok je u estetskom želja klijenata bila moderan i neobičan enterijer u kojem će dominirati crna. Na kraju, postignut je dogovor da se kreira ambijent inspirisan muzikom Nika Kejva, koji će istovremeno biti predivan i pomalo mračan. Da bi se to postiglo pojedini zidovi u ovom stanu obojeni su crnom bojom, koja je prisutna i na drugim površinama različite završne obrade – u kuhinji, trpezariji, spavaćoj zoni i kupatilu.

Bravacasa

 

Zahvaljujući ovom potezu, moderan nameštaj i staklena pregrada izbili su u prvi plan. Paradoksalno, ovaj enterijer ne ostavlja utisak mračnog iako se stiče utisak da je prepun crnih elemenata. Naprotiv, čitav prostor deluje vrlo razigrano i dinamično jer su na kraju svetle boje ipak nadvladale crnu.

Bravacasa

 

Spavaća soba odvojena je od dnevnog boravka segmentiranim staklenim zidom u crnom metalnom okviru. Ono što čuva privatnost ove prostorije jesu masivne crne zavese kroz koju dopire tek mala količina svetlosti stvarajući udobnu atmosferu.

Bravacasa

 

Bravacasa

 

Osim fokusa na neobičan taman kolorit, možemo zaključiti da stanu ne nedostaje boja. Pojavljuju se zelena, roza i siva i to na vrlo velikim površinama. Već pri ulazu nas dočekuje topao ambijent u kombinaciji drveta i roze boje, koja se nastavlja na polici i time upućuje na pravac kretanja ka dnevnoj zoni. Zid na kojem se nalaze prozori arhitekte su namerno ostavile u beloj boji i dekorisale jednostavnim paketo zavesama što je učinilo da dnevna svetlost nesmetano obasjava prostoriju.

Bravacasa

 
 

Dinamični kolorit najviše dolazi do izražaja u kuhinji koja je veoma neobično osmišljena. Donji elementi i šank su sačinjeni od drveta, dok su radna površina i zid obloženi kompozitnim materijalom s izgledom crnog mermera. Ono što je čini interesantnom jeste ogledalo koje je postavljeno na frontove zidnih elemenata stvarajući upečatljivu refleksiju u prostoriji. A svakako je najdominantnija mint zelena nijansa kojom su obojeni svi ostali elementi. Saksijsko bilje koje je postavljeno u dnevnoj zoni čini prostor vrlo prijatnim za boravak, a ne manjka ni detalja koji osim vrlo elegantnog i jednostavnog nameštaja dopunjuju prostor.

Bravacasa

 

Kupatilo ne odstupa od principa dizajniranja koji je zastupljen u stanu, osim što dominiraju svetle površine. Donekle je bio cilj formirati čist i sterilan ambijent koji je oplemenjen jednim zidom obloženim interesantnim mermernim pločicama u svetloplavoj nijansi sa podtonom zelene. Kako bi se prostorija vizuelno proširila, ali i postigla elegancija, veliki deo zida uz koji je postavljen lavabo, obložen je ogledalom.

Bravacasa

 

Tu se našla upečatljiva visilica kao jedini dekorativni element, ali zbog svojih crnih mat linija savršeno se uklopila sa baterijama. Pored tuš-kabine, bilo je dovoljno mesta za samostojeću kadu što nam ukazuje na priličnu udobnost ovog kupatila.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Bravacasa

Slične Vesti