Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept

Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept

Autor: | 26/04/2024

0

Ako nameravate da unesete malo drugačiju atmosferu na uskršnju trpezu, pravo je vreme da razmislite o ovom predlogu. Ali, obratite pažnju – treba da “odstoji” 10 dana kako bi neverovatna vatrena jaja bila spremna za konzumiranje.

Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije. Ta aura oko belanaca, te boje koje su savršen ukras za salatu koju ćete poslužiti uz nedeljni ručak...

Samo, imajte u vidu da ova kuvana jaja nisu sa ljuskom i da ih samim tim ne možete koristiti za tradicionalno kucanje. Ona su, pre svega, za ukras.

Shutterstock

 

Kako se prave vatrena jaja

Za šest jaja potrebna je šolja sirćeta, šolja vode, 2 supene kašike soli, ¼ šolje šećera, šolja cvekle iseckane na kockice (može i sok od cvekle), 6 zrna bibera.

Pročitajte: Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo - Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin

Sve sastojke izmešajte i stavite da se kuvaju na vatri srednje jačine. Kada se šećer i so rastope, sklonite sa šporeta. U međuvremenu jaja stavite u teglu ili plastičnu posudu sa poklopcem.

Čim se smesa malo ohladi, prelijte njome jaja i dobro zatvorite posudu. Ostavite ih u frižideru 10 dana. Kada dođe vreme da ih poslužite, izvadite jaja iz tegle, operite ih u hladnoj vodi i osušite.

Možete da ih koristite kao ukras za salatu, da ih isečete na pola i dodate im senf, majonez ili koji već namaz volite. U svakom slučaju, užitak je zagarantovan!

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock