Kristina Ćetković, supruga Sergeja Ćetkovića, jednog od najvoljenijih muzičara, jedno vreme je na Jutjubu vodila gastro-kanal „Remek-jelo“. Omiljeni hobi podigla je na veći nivo a mi smo dobili jedinstvenu priliku da zavirimo u njihovu porodičnu kuhinju.
Kristina pokazuje da je domaćica sa stilom, ali i žena sa strašću prema kuvanju i učenju. Na društvenim mrežama podelila je video sa posebne radionice - pripreme istarskih pljukanaca, tradicionalnog jela koje zahteva vešte ruke i strpljenje.
Nikola Rudić
‒ Mnogo ljudi je prati, svakodnevno joj se javljaju sa dobrim komentarima, razmenjuju recepte, šire mrežu ljubitelja kuvanja i siguran sam da to ima svetlu budućnost ‒ rekao je ponosni Sergej.
Među jelima koje je Kristina predstavila našla se i mnogima omiljeno jelo u hladnijim danima - teleća čorba. Donosimo vam i recept!
Sastojci:
600 g teletine (telećeg vrata, plećke ili buta)
250 g šargarepe
120 g celera
150 g crnog luka
3 čena belog luka
70 g paškanata
2 litra vode
kašika brašna
dve kašike pavlake
jedno žumance
pola veze peršuna
lovorov list, jedan ili dva manja
maslinovo ulje
so i biber
Pročitajte Posne krofne po receptu Kristine Ćetković, Sergej ih obožava
Priprema:
Povrće i meso oprati i iseckati na kockice. Zagrejati ulje, pržiti crni luk dok ne postane staklast, dodati šargarepu, celer, paškanat i ispasirani beli luk, dinstati 10 minuta, pa dodati meso. Dinstati još 10 minuta, pa sipati vodu, lovorov list i začine. Poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi sat vremena. Ako se bude pojavila braon pena, treba je skloniti kašikom. Skloniti lovorov list. Brašno pomešati sa tri kašike vode, da ne bude grudvica, pa sipati u čorbu, dobro promešati i kuvati još 5 minuta. Na kraju pomešati žumance sa pavlakom, dodati u čorbu i promešati. Dodati i sitno seckan persun. Poslužiti uz krišku limuna.
Prijatno!
Slične Vesti
Kristina Ćetković podelila recept za proju sa spanaćem i nanom, Lola i Mila je obožavaju
Recept za proju Kristine Ćetković - jednostavno, brzo i ukusno
13/11/2021
Saznajte višeLolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte višeJoš jedno remek jelo iz kuhinje Kristine Ćetković: Domaći hleb, mekan, mirisan i hrskav
Recept Kristine Ćetković za domaći hleb
30/01/2025
Saznajte višePročitajte još
Hristina Popović smršala 27 kilograma, evo kako sada izgleda
Hristina Popović smršala 27 kilograma, svaka čast
05/12/2025
Saznajte višeSkijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)