Punjene posne paprike po receptu Miljane Gavrilović, ovakve niste probali

Punjene posne paprike po receptu Miljane Gavrilović, ovakve niste probali

Autor: | 28/07/2025

0

Recept Miljane Gavrilović za posne paprike

Glumica Miljana Gavrilović važi za odličnu domaćicu. Supruga i troje mališana često obraduje raznim gastronomskim specijalitetima, a recepte neretko podeli i sa pratiocima na Instagramu.

instagram/miljana.gavrilovic

 

Ovog leta, sa porodicom je letovala na Kipru, a u razgovoru za HELLO! prenela je utiske.

- Boravili smo dve nedelje u Aja Napi, u jednom resortu na Nissi plaži, ali smo stigli da obiđemo i okolne destinacije Makronisos, Melisi, Konos, Fig tree bay beach Uspeli smo da obiđemo i manja mesta u blizini, poput Protarasa, ali i ona koja su malo dalje, kao na primer Omodos - kolevku vinograda, dobre hrane i nekadašnjeg pravoslavnog manastira, a sadašnje crkve Timios Stavros.

Pročitajte Recept Miljane Gavrilović za pire, ali ne od krompira! Posno, zdravo i idealno za letnje dane

Njena starija ćerka, Miona, ove jeseni kreće u prvi razred, dok Vukadin i Hristina još uvek idu u vrtić.

Instagram/ miljana.gavrilovic

 

Miljana Gavrilović trudi se da se deca hrane zdravo, a obroci su bazirani na povrću. Posne paprike i sarme od zelja njeni ukućani obožavaju, a nama je otkrila recept.

- Na maslinovom ulju izdinstati jedan veći luk i dve manje šargarepe. Dodati 100 gr pečuraka po želji (ja kombinujem smeđe šampione i bukovaču) i pola tikvice. Jedan veći paradajz oljuštiti, naseckati i dodati kada voda od pečuraka ispari.

 Začiniti: so, biber, kurkumu, majčinu dušicu i malo smeđeg šećera.

- Dodati jednu šolju integralnog pirinča i šolju kus-kusa.

- Napuniti paprike (4-5) komada i isto toliko listova zelja pripremljenih na sledeći način.

- Prvo ih prelijte kipućom vodom, a nakon dva minuta “presecite” hladnom Stavite listove na dasku ili ravnu površinu kako biste ih lakše uvili. Prelijte kašastim sokom od paradajza do pola vatrostalne šerpe, poklopite i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 45-60 minuta.

instagram/miljana.gavrilovic

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović instagram/miljana.gavrilovic

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti