Miljana Gavrilović kao mama troje dece veoma je često u kuhinji i isprobava razne nove đakonije koje njeni mališani obožavaju.
Maločas je na društvenim mrežama osvanuo recept Miljane Gavrilović za posne krofne iz rerne koje su idealne za ovaj božićni post.
Sastojci:
150 ml kokosovog mleka
30 g svežeg kvasca
braon šećer
brašno
150 ml kisele vode
80 g kokosovog maslaca
500 g brašna
Pročitajte: Mekana unutra, hrskava spolja - Recept Miljane Gavrilović za slavsku pogaču je jedini koji će vam biti potreban
Priprema:
U 150 ml mlakog kokosovog mleka dodati 30 g svežeg kvasca, 2 kašike braon šećera i jednu kašiku brašna. Ostaviti da odstoji petnaestak minuta.
Dodati 150 ml kisele vode, kašiku po kašiku 500 g brašna (T-500), 70-80 g kokosovog maslaca otopljenog (ukoliko nemate, onda 4 kašike bilo kog ulja).
Ostaviti da naraste 45 minuta do sat vremena, promešajte kašikom i dodajte jos 50 g brašna, pa promešajte ponovo. Stavite na radnu površinu i pustite da naraste još nekih dvadesetak minuta.
Premesite, oklagijom razvaljajte na debljinu od 1 cm, izvucite krugove, i pecite na 180 stepeni nekih 15-20 minuta.
Slične Vesti
Pročitajte još
Na Jovanjdan nikako nemojte jesti i piti ovo, zaboravljeni običaji koje godinama kršimo
Običaji za Svetog Jovana su ovi
20/01/2025
Saznajte višePrava domaćica zna: Kako da slavski kolač ne puca?
Kako da slavski kolač ne puca? Pitanje je koje muči i najveštije domaćice
19/01/2025
Saznajte višeDvorište Nataše Ninković je omiljeno mesto za okupljanje, botanička bašta u srcu Beograda
Dvorište Nataše Ninković je poput botaničke bašte
19/01/2025
Saznajte višeDanas je Bogojavljenje! Ovo nikako ne smete raditi
Običaji za Bogojavljenje su ovi
19/01/2025
Saznajte višeI Melina je imala problem: Ugojila se 45 kilograma, pa uz ovaj trik postala prezgodna
Dijeta Meline Džinović nakon trudnoće
18/01/2025
Saznajte višeBogojavljenske pihtije pripremaju se danas: Ovako su ih spremale i naše bake (recept)
Pihtije koje se prave na Krstovdan je tradicija koja spaja porodicu i donosi sreću u dom
18/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)