Bliži se Nikoljdan: Slavski kolač po recepturi Verice Šerifović je najlepši koji smo videli

Bliži se Nikoljdan: Slavski kolač po recepturi Verice Šerifović je najlepši koji smo videli

Autor: | 15/12/2023

0

Slavski kolač Verice Šerifović je božanstven

Kako se često kaže, 19. decembra pola ljudi slavi, a druga polovina ide na slavu.

Zato vam danas donosimo recept za slavski kolač po recepturi Verice Šerifović, koji je njena ćerka Marija Šerifović napravila uz njenu pomoć, kada su njih dve slavile Svetog Vasilija Ostroškog.

Instagram

 

Marija je tada u svom dobro poznatom vlogu objavila kako se pravi slavski kolač u njihovoj kući, a ceo recept pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  •  50 g kvasca
  • kilogram brašna
  • kašičica soli, kašičica šećera
  • malo ulja

Youtube/Marija Šerifović

 

Priprema:

U šolju pomešati isitnjeni kvasac, kašičicu šećera i toplu vodu tako da šolja ne bude puna. U veću posudu sipajte brašno, kašičicu soli, dodajte malo ulja i osveštanu vodicu (ukoliko je imate) i u brašno sipajte otopljeni kvasac.

Youtube/Marija Šerifović

 

Smesu mešajte i postepeno dodajte vodu, dok se ne stvori kompaktna masa. Testo treba da stoji oko sat vremena.

Pročitajte: Brojka na torti ne laže, a ona kao devojčica - Verica Šerifović slavi rođendan, da li verujete da danas puni...

Da biste napravili ukrase kao Marija i Verica odvojte malo brašna, dodajte mlaku vodu i zamesite tvrdo testo. Pospitei brašnom kuhinjsku površinu i oklagijom rastanjite testo.

Youtube/Marija Šerifović

 

Ukoliko imate pečat sa slavskim slovima, utisnite ga na rastanjeno testo koje ćete iseći na kockice tako da izgledaju kao nalepnice. Zatim isecite trakice i uz pomoć čepa napravite dekorativne dugmiće.

Youtube/Marija Šerifović

 

Smesu od testa koja je stajala na sobnoj temperaturi podelite na dva dela. Jedan deo stavite u tepsiju i pritisnite rukom, a od drugog napravite pet većih loptica i pet manjih. Veće poređajte po testu, a manjim popunite rupe.

Youtube/Marija Šerifović

 

Dodajte prethodno napravljena slova od pečata, dugmiće i trakice i vaš kolač će biti najlepši.

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Pročitajte još