Voli i ona slatko: Kremasta poslastica Jelene Đoković pravi se bez šećera i margarina, a pun ukus je tu

Voli i ona slatko: Kremasta poslastica Jelene Đoković pravi se bez šećera i margarina, a pun ukus je tu

Autor: | 21/11/2023

0

Recept Jelene Đoković obožavaće cela porodica

Uprkos tome što je često na meti napada zbog svoje ishrane koja se mahom bazira na veganstvu, Jelena Đoković potpuno je transformisala svoje telo kako je iz tanjira izbacila proizvode životinjskog porekla i gluten.

Ata Images

 

Sudeći po njenoj liniji retko ko bi rekao da supruga Novaka Đokovića voli i slatko, ali to je daleko od istine. Doduše, kad se opredeli za desert, on mora da bude zdrav i bez šećera, margarina i jaja.

Pročitajte: Zdrava poslastica za dobro raspoloženje, Stefan i Tara je obožavaju - Recept Jelene Đoković sigurno ćete zapisati u svoj kuvar

Jelena naročito voli da pravi sirove veganske kolače, koji su zdravi, ali i ukusni. Ovo je jedan od njih.

Sastojci:

 -  200 g kakao-maslaca

   - 2 kašike kokosovog ulja

   - 150 g kakao-praha

   - 3 kašike javorovog sirupa

   - kašičica lecitina

   - prstohvat soli

   -  kokosovo ili bademovo mleko

 

Za fil:

    - 100 g kakao-maslaca

    - kašika kokosovog ulja

    - 3 kašike javorovog sirupa

   - kašičica lecitina

Jelena za ovu poslasticu otopi kakao-maslac i kokosovo ulje, pa doda kakao-prah, javorov sirup, lecitin i so. Smesu podeli na dva dela pa u jedan stavi nekoliko kašika biljnog mleka i dobro promeša.

Za fil otopi kakao-maslac i kokosovo ulje, u koji dobro promeša javorov sirup i lecitin. Kad se malo stegne i ohladi, od svake od ove tri smese kašikom vadi malo pomalo i ređa u kalupe za mafine.

Kalup potom ide u zamrzivaš na pola sata da se stvrdne i posle toga cela porodica može da uživa u njemu.

Clive Brunskill/Getty Images

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Pročitajte još