Brzo i ukusno: 3 recepta Jelene Đoković za sve one koji žele da se hrane zdravo

Brzo i ukusno: 3 recepta Jelene Đoković za sve one koji žele da se hrane zdravo

Autor: | 16/03/2024

0

Recepti Jelene Đoković za 3 zdrava jela

Jelena Đoković na Instagramu često deli recepte za ukusna jela od namirnica koje nisu životinjskog porekla, a neke je i sama osmislila.

Instagram

 

Supruga Novaka Đokovića insistira na zdravom načinu života, a pre svega na zdravoj hrani.

U prirodi, koju i ona i Nole neizmerno poštuju, sve može da se pronađe, pa u njihovom domu prednost imaju organske namirnice i jela na bazi povrća, voća i žitarica. I bez mesa je moguće nabildovati energiju, smatraju Jelena i Novak, dvoje uspešnih mladih ljudi kojima se veruje.

Pročitajte: Zdrava poslastica za dobro raspoloženje, Stefan i Tara je obožavaju - Recept Jelene Đoković sigurno ćete zapisati u svoj kuvar

Ovom prilikom predstavljamo vam tri recepta Jelene Đoković.

Dalibor Danilović

 

Salata sa kinoom i povrćem

„Salata je superukusna! Malo kinoe, puno povrća i... pun stomak“, napisala je Jelena uz fotografiju punu boja, kojima sigurno nećete moći da odolite.

Jednostavno se pravi, za nekoliko minuta. Potrebni su vam jedan krastavac, paradajz, paprika i peršun koje ćete iseckati i posuti kinoom. To je ceo proces, a dobićete savršenu salatu koja osvežava i vraća energiju dok ste rekli „najbolji teniser planete“!

Instagram

 

Grilovani karfiol

“Ovo je preukusno! Ispod karfiola nalaze se razne vrste pasulja u odličnom sosu, ima i malo orašastih plodova”, napisala je pored fotografije jela na Instagramu.

Za prelazni period nutricionisti preporučuju više vitamina kako bismo se efikasnije odbranili od virusa, a upravo su karfiol, rukola i crveni luk odlični izvori onog što nam treba. Jednostavno je i, kao što kaže Jelena, inspirativno.

Instagram

 

Brusketi bez hleba

Hleb često sadrži gluten, na koji je Novak alergičan, pa nam je Jelena otkrila šta koriste kao zamenu. Reč je o krompiru.

Sastojci: 2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu

Priprema

Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od po 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.

U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.

Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Adrian Dennis/Profimedia

Pročitajte još

Najnovije vesti