Recept Berguzar Korel za mafine od šargarepe
Berguzar Korel toliko voli kulinarstvo da je mesecima renovirala svoj omiljeni kutak u kući i opremila ga najsavremenijim uređajima. Kuhinja lepe Šeherezade zaista je posebno mesto, u kome je svaki centimetar uređen sa posebnom pažnjom i ljubavlju. U takvom ambijentu lako je uživati za šporetom.
Instagram
Turska glumica nedavno je pratiocima na Instagramu predstavila recept za mafine od šargarepe, koje njena deca obožavaju, a često ih nosi i kolegama na posao.
Pročitajte: Dijeta Sulejmana i Šeherezade - On za mesec i po skinio 14 kilograma, ona 7, ovo im je bio jelovnik
Tada ceo set zamiriše na ovu deliciju, njenih ruku delo. Priprema je jednostavna, kaže Berguzar i opisuje ceo proces.
Instagram
Osim kalupa za mafine, potrebno vam je 175 g brašna, 150 g šećera, 2 jaja, pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, kašičica cimeta, dve sitno narendane šargarepe, jedna narendana jabuka, 120 g ulja, vanila, 100 g oraha.
Instagram
Zagrejte rernu na 180ºC. Dok se ona greje, pet do osam minuta pecite orahe u tiganju koji ste prethodno premazali puterom. U jednoj posudi umutite jaja i vanilu, a u drugoj pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet. Potom dodajte orahe i smesu sa jajima i vanilom. Dobro promešajte.
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)