Male tajne iz kuhinje lepe Šeherezade: Berguzar Korel za vas pravi mafine od šargarepe

Male tajne iz kuhinje lepe Šeherezade: Berguzar Korel za vas pravi mafine od šargarepe

Autor: | 13/09/2023

0

Recept Berguzar Korel za mafine od šargarepe

Berguzar Korel toliko voli kulinarstvo da je mesecima renovirala svoj omiljeni kutak u kući i opremila ga najsavremenijim uređajima. Kuhinja lepe Šeherezade zaista je posebno mesto, u kome je svaki centimetar uređen sa posebnom pažnjom i ljubavlju. U takvom ambijentu lako je uživati za šporetom. 

Instagram

 

Turska glumica nedavno je pratiocima na Instagramu predstavila recept za mafine od šargarepe, koje njena deca obožavaju, a često ih nosi i kolegama na posao.

Pročitajte: Dijeta Sulejmana i Šeherezade - On za mesec i po skinio 14 kilograma, ona 7, ovo im je bio jelovnik

Tada ceo set zamiriše na ovu deliciju, njenih ruku delo. Priprema je jednostavna, kaže Berguzar i opisuje ceo proces.

Instagram

 
 

Osim kalupa za mafine, potrebno vam je 175 g brašna, 150 g šećera, 2 jaja, pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, kašičica cimeta, dve sitno narendane šargarepe, jedna narendana jabuka, 120 g ulja, vanila, 100 g oraha.

Instagram

 

Zagrejte rernu na 180ºC. Dok se ona greje, pet do osam minuta pecite orahe u tiganju koji ste prethodno premazali puterom. U jednoj posudi umutite jaja i vanilu, a u drugoj pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet. Potom dodajte orahe i smesu sa jajima i vanilom. Dobro promešajte.

Na kraju stavite rendanu jabuku i šargarepu, i nastavite da mešate da dobijete finu smesu. Sipajte u kalupe i pecite u rerni 20 do 25 minuta. To je sve. Prijatno!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti