Recept Zlate Petrović za pasulj svi traže
Zlata Petrović uživa u kuvanju hrane za prijatelje i porodicu, a posebno zadovoljstvo joj predstavlja priprema tradicionalnih jela.
Instagram
Iako njeni ukućani zaista ne mogu da odaberu šta Zlata najbolje sprema, pevačica je sigurna da je njihovo omiljeno jelo pasulj.
Recept Zlate Petrović za pasulj traže svi koji su ga probali, a ona ga je, kaže, usavršavala godinama.
Pročitajte: Prste da poližeš - Tajni recept Goce Lazarević za brz pilav oduševiće sve domaćice
- Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Spremam ga totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj, gledam da ne koristim beli - kaže pevačica.
Ata Images
Za pripremu Zlata Petrović prvo dobro opere pasulj, stavi ga da jednom proključa, onda prospe tu vodu i posle stavi vruću. Voda nikako ne sme da bude hladna.
U pasulj potom doda dve, tri cele, oljuštene glavice crnog luka. Luk izvadi kada glavice počnu da se raspadaju.
Pročitajte: Slavica Rokvić i njene kulinarske majstorije - Poći će vam voda na usta kad vidite šta je spremila
Potom u pasulj dodaje suva rebra i dimljenu slaninu. Ne stavlja ulje, jer je slanina dovoljno masna. Kuva ga oko dva, dva i po sata, dok se ne raspadne, i dobije odgovarajuću gustinu.
Na kraju doda malo soli i suvog začina. Servira ga u zemljanim posudama uz neku salatu, i svako ko je probao ovako spremljen pasulj oduševio se.

Ata Images
Pročitajte još
Pripremite spiskove – Noć knjige od 8. do 10. decembra!
Noć knjige od 8. do 10. decembra
08/12/2023
Saznajte višeIdealna ravnoteža između estetike i funkcionalnosti - HONOR Magic V2
Honor Magic V2 idealna ravnoteža između estetike i funkcionalnosti
08/12/2023
Saznajte više40 godina, dvoje dece i 300 grama čokolade na dan: Ovo je tajna zavidne linije Jelene Kostov
Jelena Kostov otkrila tajnu dobre linije u četrdesetoj
08/12/2023
Saznajte višeJelo čudnog imena oduševiće vaše najmilije: Recept Branke Sovrlić idealan je za prazničnu trpezu
Recept Branke Sovrlić za neobično jelo od mesa
08/12/2023
Saznajte više
Komentari (0)