Veliki problem mnogim domaćicama predstavlja situacija kada nepažnjom presole jelo i tada se pitaju kako da smanje slanost.
To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela.
Najlakše je da u jelo dodate namirnice koje su poznate po tome da upijaju dosta soli. I tako, ako ste presolili pasulj, možete jednostavno u njega da dodate dva, tri velika krompira, naravno oljuštena i da ih ostavite da se kuvaju zajedno sa pasuljem.
Nakon desetak minuta kuvanja ponovo probajte i uverite se da je ukus normalan, pa odstranite skuvani krompir.
Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba, navodi bonapeti.rs.
Pročitajte još
Započni novu karijeru uz 700 eur uštede - u Cubes IT školi Black Friday i dalje traje
Black Friday u Cubes IT školi i dalje traje
28/11/2023
Saznajte višeNa svaka tri dana radi ovo i izgleda savršeno: Dijeta Marije Egelje za vitku figuru bez mnogo truda
Dijeta Marije Egelje je sve što nam treba za zdravo mršavljenje
28/11/2023
Saznajte višeUz ovih pet saveta bićete uspešna poslovna žena
Od jasnog cilja do bezbednog poslovanja – ovo su tajne biznis žena
27/11/2023
Saznajte višeGorica Popović ima sjajan predlog za hladne zimske dane: Pivski hleb koji će vam očarati sva čula
Recept Gorice Popović za pivski hleb
27/11/2023
Saznajte višeIzbacila samo dva sastojka i prepolovila se: Dijeta Tanje Vojtehovski skida kilograme kao od šale
Dijeta Tatjane Vojtehovski je sve što vam treba u zimskim danima
25/11/2023
Saznajte višeMiomir Kecmanović ima životnu priču kao retko koji teniser, a jedna stvar je ista kao i kod Noleta!
Životna priča Miomira Kecmanovića
24/11/2023
Saznajte više