Veliki problem mnogim domaćicama predstavlja situacija kada nepažnjom presole jelo i tada se pitaju kako da smanje slanost.
To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela.
Najlakše je da u jelo dodate namirnice koje su poznate po tome da upijaju dosta soli. I tako, ako ste presolili pasulj, možete jednostavno u njega da dodate dva, tri velika krompira, naravno oljuštena i da ih ostavite da se kuvaju zajedno sa pasuljem.
Nakon desetak minuta kuvanja ponovo probajte i uverite se da je ukus normalan, pa odstranite skuvani krompir.
Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba, navodi bonapeti.rs.
Pročitajte još
Aleksandra Jeftanović za doručak obavezno jede ovo i izgleda savršeno na pragu 50. godine
Ishrana Aleksandre Jeftanović tajna je njenog dobrog izgleda
13/10/2024
Saznajte višeBrena i Boba zabrinuti, uragan preti da im uništi vilu vrednu 18 miliona dolara
Vila Lepe Brene u Majamiju vredi milion evra
10/10/2024
Saznajte višeSoba Srne Lazić je po meri svake princeze, roditelji su brinuli o svakom detalju FOTO
Soba Srne Lazić je po meri svake princeze
09/10/2024
Saznajte višeKo ti jede džigericu i zašto to ignorišeš?
Ko ti jede džigericu i zašto to ignorišeš?
07/10/2024
Saznajte više