Dijeta Pauline Manov korak po korak
Harizmatična i talentovana glumica Paulina Manov koju publika sa oduševljenjem gleda u filmu „Toma”, otkrila je da je posle prvog porođaja uspela da smrša čak 30 kilograma.
Gostujući u serijalu „VIP dijeta", Paulina je priznala da kilaža nije ugrozila njeno zdravlje, kao i da je bilo dobro to što nije dugo čekala da počne sa mršavljenjem.
Paulina je na dijetu krenula nakon što je prestala da doji ćerkicu Minu. Srž njene ishrane, koju je pronašla listajući medicinski priručnik svoje mame, bio je u barenom povrću, jelima bez soli i ulja, ovsenim pahuljicama, voću, kikirikiju.
U njenoj dijeti nije bilo mlečnih proizvoda, a ni mesa - makar ne prva tri meseca tokom kojih je izgubila devet kilograma.
Pročitajte: Zbog njega je sa 20 godina otišla od kuće - Ova poznata glumica bila je velika ljubav Borisa Milivojevića FOTO
Kasnije je uključila meso u ishranu, a mlečne proizvode nije vraćala. Mršavila je po dva kilograma mesečno i za dve godine se vratila na devojačku liniju, piše "Blic".
Ključno u njenoj priči bilo je i vežbanje, a kilogrami se nisu vraćali. Ona je danas kao mama Mine i Rastka (9) u sjajnoj formi.
Dijeta Pauline Manov korak po korak
Ukoliko imate višak kilograma, plan ishrane koji je koristila Paulina Manov biće vam od velike koristi.
DAN 1
Doručak: ovsene pahuljice prelivene sokom.
Ručak: grilovano povrće i pire od karfiola.
Potrebno je: 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe (2 kafene kašike ulja). Za karfiol pirinač: 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, kafena kašičica ulja.
Priprema: izgrilovati povrće.
Priprema pirea od karfiola: izblendirati karfiol pa dodati u tiganj gde ste propržili luk na ulju (luk možete i samo da izdinstate bez ulja). Pržiti karfiol sa lukom zajedno još 3-5 minuta (umesto da propržite povrće možete ga dinstati u vodi).
Večera: kinoa sa povrćem.
Potrebno je: ½ velike crvene paprike, 2,5 manje šargarepe, 25 g luka, 20 g boranije, 50 g pasulja, 50 g pečuraka, ½ kašike sirćeta, ½ šolje kuvane kinoe, ¼ kašike kapara, aleva paprika.
Priprema: izdinstati povrće na vodi pa pomešati sa skuvanom kinoom. Povrće možete i blago propržiti na jednoj kašiki maslinovog ulja.
DAN 2
Doručak: smuti od spanaća, kivija i čia semenki (ili ovsene pahuljice i sok).
Potrebno je: šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ zamrznutih kockica srednje banane, ½ kivija, ¼ jabuke, sok od pola limuna, ½ supene kašike čia semenki, 1 mera proteinskog praha.
Priprema: izblenidrati, ostaviti da odstoji 20 minuta.
Pročitajte: Sad je jasno zašto ga krije! Paulina Manov sa zgodnim mužem prošetala crvenim tepihom (foto)
Ručak: supa sa sočivom i slatkim krompirom.
Potrebno je (recept za tri porcije): 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, 1 veza celera, 2 šolje (150 g) brokolija, 1 čen belog luka, 50 g pasulja, 1 konzerva sočiva, 1 konzerva (400 g) paradajz pirea, 4 šolje vode, 1 supena kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 supene kašike suvog začina, biber.
Priprema: iseckati povrće. Zagrejati vodu u šerpi, dodati povrće (po potrebi i ulje), preliti paradajz pireom i kuvati 20 minuta.
Večera: šarena salata.
Potrebno je: 50 g miksa rukole, spanaća, zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, 1/2 konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna.
Priprema: promešati sastojke i preliti sokom od limuna.
DAN 3
Doručak: kaša sa amarantom, jabukama i kruškama.
Potrebno je: ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, 1 šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, 1 kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića.
Priprema: sipati sastojke u činiju i dobro promešati.
Ručak: grčka salata i 20 g galeta od pirinča ili heljde.
Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate , ½ šolje kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g feta sira, sveža nana - opciono. Za dresing: 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu po želji, biber.
Priprema: iseći povrće, promešati sastojke i preliti dresingom.
Večera: pljeskavice od spanaća i kinoe.
Potrebno je (za 5-6 komada): 1 i ¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčijeg feta sira (Ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber.
Priprema: iseckati jaja, sir i spanać, promešati ih sa ostalim sastojcima i blago začiniti.
DAN 4
Doručak: smuti od jabuke i banane, parče integralnog keksa.
Potrebno je: 1 šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda.
Priprema: ubaciti sve sastojke u blender.
Ručak: pirinač/kinoa/amarant sa brokolijem.
Potrebno je: 1,5 kašika soja sosa, 1 kašika (pirinčanog ili drugog sirćeta), ½ supene kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje komadića brokolija, ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, pola šolje kuvanog pirinča.
Večera: pločice sa humusom i paprikom.
Potrebno je: 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, 1/4 crvenog luka.
Priprema: izgrlilovati pola crvene paprike i crvenog luka, pa dodati na namaz.
DAN 5
Doručak: smuti od badema i kokosa.
Potrebno je: 1 merica proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode.
Priprema: sjediniti sve sastojke u blenderu.
Ručak: salata duga.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira.
Pročitajte: Primenio je popularnu dijetu i smršao 15 kilograma: Sa ovom ishranom je Milan Stanković postao onaj stari
Priprema: iseći povrće, promešati u činiji i preliti limunovim sokom i čili sosem.
Večera: slana ovsena kaša.
Potrebno je: 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), 1,5 supena kašika ulja, 3 supene kašike parmezana, biber.
Priprema: pahuljice preliti vodom, pa kuvati dok voda ne ispari i pahuljice ne omeknu. Tada ih sjediniti sa proprženim pečurkama i lukom.
Slične Vesti
Osuđivali je i vređali: Pevačica imala 162 kilograma, prepolovila se i otkrila kako
Smršala Krstinja Matanović, ne biste je prepoznali danas
05/01/2024
Saznajte višeSkinite 5 kilograma za samo tri dana! Do Nove godine bićete fit uz ovu brzinsku dijetu
Brza dijeta koja skida pet kilograma za tri dana
27/12/2023
Saznajte višeNa svaka tri dana radi ovo i izgleda savršeno: Dijeta Marije Egelje za vitku figuru bez mnogo truda
Dijeta Marije Egelje je sve što nam treba za zdravo mršavljenje
28/11/2023
Saznajte višeSmršala je deset kilograma i nije ih vratila: Dijeta Aleksandre Radović ima caku koja topi masti
Dijeta Aleksandre Radović ima caku, lako je
18/10/2023
Saznajte višeSkida kilograme kao od šale: Saša Popović svako jutro pije 1 napitak i Suzana na istom režimu
Recept Saše Popovića za vitku liniju
30/08/2023
Saznajte višePaulina Manov oduševila žene, otkriva: Kako sam posle porođaja smršala 30 kilograma
Dijeta Pauline Manov glavna tema o kojoj se priča
28/09/2021
Saznajte višePročitajte još
Ni rasol, ni kafa: Doktorka Katarina Bajec savetuje kako pobediti mamurluk
Katarina Bajec zna kako se leči mamurluk
08/12/2024
Saznajte višeU domu Ane i Bastijana zavladala praznična atmosfera, jedna jelka nije bila dovoljna
Dom Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera spreman je za novogodišnje i božićne praznike
07/12/2024
Saznajte višeKad muškarac zasuče rukave u kuhinji: Milan Kalinić sprema pasulj isključivo po ovom receptu
Recept Milana Kalinića za pripremanje pasulja vraća u detinjstvo, pravi je vojnički
07/12/2024
Saznajte višeEmina novogodišnja bajka: Ildina jelka najlepša je u Beogradu FOTO
Jelka Ilde Šaulić dekorisana je po Eminoj želji
06/12/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima najukusniji i najlakši recept za oradu, idealna za Nikoljdan
Recept Nede Ukraden za oradu je preukusan
06/12/2024
Saznajte višeNaxi radio proslavio jubilej! Glamurozno slavlje i nastupi najvećih pop zvezda povodom 30. rođendana
Najslušanija beogradska radio-stanica sinoć je proslavila jubilarni 30. rođendan u poznatom hotelu Hyatt Regency uz mnogobrojne javne ličnosti, saradnike i prijatelje
06/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)