U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA
Jesen je mnogima omiljeno godišnje doba, pogotovo ovih dana kada uživamo u Miholjskom letu. Sunce koje se promalja kroz zlatne krošnje, obrano grožđe se sprema za novu generaciju vina, miris pečenih paprika koje će završiti u najlepšim ajvarima i sva raskoš zimnice koja oslikava svu umešnost naših domaćica i domaćina.
Jesenja užurbanost i pripremanje namirnica za duge zimske dane je još jedna od poveznica između Italije i Srbije. Zimi jedemo jaču hranu, te se zato sa naslovne strane smeši polpettone, italijanska mesna vekna, a pripremili smo je na tradicionalan, ali i moderan način. Jesen će vam još više prijati sa slanim tortama koje ćete, sigurni smo, često pripremati. Boje pasta tima u ovom broju brane ravioli, torteli i paperjaste njoke koje se tope u ustima.
Čokoladu volim u svim godišnjim dobima, tako da smo joj posvetili pažnju kakvu zaslužuje. Naš kulinarski tim je do detalja objasnio metode temperiranja čokolade, termičkom procesu kojoi zahteva matematičku preciznost.
Jesen su i kesteni i hrskavi panini, topli italijanski sendviči sa maštovitim sastojcima, a da se zasladite izaberite jednu od četiri metoda pripreme prhkog testa.
U trenucima odmora donosimo vam recepte za moćno voćne koktele, a Gabriele Goreli, italijanski Master of Wine nam je otkrio kako da kupujete vino kada ste u Italiji, ali ima i savete za online kupovinu. Vinsku priču nastavljamo sa 25 vina za jesen i uparivanje sa jelima, a završavamo je sa upoznavanjem sa kraljem vina – Barolom.
I šlag na kraju, opet putujemo Italijom. Dajemo vam odgovor zašto volimo jezero Komo i između ostalog koji je omiljeni bar Džordža Klunija. Za regiju Marke starosedeoci tvrde da je lepa kao Toskana i samo je treba otkriti. Posetili smo Emiliju Romanju i samo ćemo reći: pršuta iz Parme, parmezan, aćeto balzamiko i mortadela iz Bolonje su tamo rođeni. A ako ste se ikada zapitali šta je cucina povera iliti kuhinja siromaha, saznaćete kroz priču o tome šta treba jesti u Bolonji.
Naravno, to nije sve, razmišljali smo i o kaparima, montebore siru, posetili smo najbolju piceriju na svetu u predgrađu Napolija, pripremili smo kuvar sa dvadesetak jela, a kad se umorite od kuvanja, preporučujemo vam i naše restorane koji nose epitet – italijanski.
I dok budete uživali u čizkejku sa kantućima i vin santom, mi ćemo pripremati novi, decembarski broj najlepšeg magazina, a La Cucina Italiana to i jeste.
Slične Vesti
U prodaji je novi broj La Cucina Italiana (video)
La Cucina Italiana - novi broj je u prodaji!
23/12/2021
Saznajte višeHELLO! 756 je u prodaji od četvrtka 10. novembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
09/11/2022
Saznajte višeHELLO! 755 je u prodaji od 4. novembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
03/11/2022
Saznajte višeHELLO! 754 je u prodaji od 28. oktobra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
27/10/2022
Saznajte višeHELLO! 753 je u prodaji od 21. oktobra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
20/10/2022
Saznajte višeHELLO! 752 je u prodaji od 14. oktobra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
13/10/2022
Saznajte višeHELLO! 750 je u prodaji od 30. septembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
29/09/2022
Saznajte višeHELLO! 749 je u prodaji od 23. septembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
22/09/2022
Saznajte višeHELLO! 748 je u prodaji od 16. septembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
15/09/2022
Saznajte višeHELLO! 745 je u prodaji od 26. avgusta! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog izdanja magazina o poznatima!
25/08/2022
Saznajte višeHELLO! 743 je u prodaji od 12. avgusta! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
11/08/2022
Saznajte višeHELLO! 742 je u prodaji od 5. avgusta! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
04/08/2022
Saznajte višePročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte višeLepa Brena ima 63 godine i liniju na kojoj joj žene zavide: Tajna je u načinu kuvanja
Saveti Lepe Brene za idealnu težinu
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)