U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA
Jesen je mnogima omiljeno godišnje doba, pogotovo ovih dana kada uživamo u Miholjskom letu. Sunce koje se promalja kroz zlatne krošnje, obrano grožđe se sprema za novu generaciju vina, miris pečenih paprika koje će završiti u najlepšim ajvarima i sva raskoš zimnice koja oslikava svu umešnost naših domaćica i domaćina.
Jesenja užurbanost i pripremanje namirnica za duge zimske dane je još jedna od poveznica između Italije i Srbije. Zimi jedemo jaču hranu, te se zato sa naslovne strane smeši polpettone, italijanska mesna vekna, a pripremili smo je na tradicionalan, ali i moderan način. Jesen će vam još više prijati sa slanim tortama koje ćete, sigurni smo, često pripremati. Boje pasta tima u ovom broju brane ravioli, torteli i paperjaste njoke koje se tope u ustima.
La Cucina Italiana
Čokoladu volim u svim godišnjim dobima, tako da smo joj posvetili pažnju kakvu zaslužuje. Naš kulinarski tim je do detalja objasnio metode temperiranja čokolade, termičkom procesu kojoi zahteva matematičku preciznost.

La Cucina Italiana
Jesen su i kesteni i hrskavi panini, topli italijanski sendviči sa maštovitim sastojcima, a da se zasladite izaberite jednu od četiri metoda pripreme prhkog testa.
La Cucina Italiana
U trenucima odmora donosimo vam recepte za moćno voćne koktele, a Gabriele Goreli, italijanski Master of Wine nam je otkrio kako da kupujete vino kada ste u Italiji, ali ima i savete za online kupovinu. Vinsku priču nastavljamo sa 25 vina za jesen i uparivanje sa jelima, a završavamo je sa upoznavanjem sa kraljem vina – Barolom.
I šlag na kraju, opet putujemo Italijom. Dajemo vam odgovor zašto volimo jezero Komo i između ostalog koji je omiljeni bar Džordža Klunija. Za regiju Marke starosedeoci tvrde da je lepa kao Toskana i samo je treba otkriti. Posetili smo Emiliju Romanju i samo ćemo reći: pršuta iz Parme, parmezan, aćeto balzamiko i mortadela iz Bolonje su tamo rođeni. A ako ste se ikada zapitali šta je cucina povera iliti kuhinja siromaha, saznaćete kroz priču o tome šta treba jesti u Bolonji.

La Cucina Italiana
Naravno, to nije sve, razmišljali smo i o kaparima, montebore siru, posetili smo najbolju piceriju na svetu u predgrađu Napolija, pripremili smo kuvar sa dvadesetak jela, a kad se umorite od kuvanja, preporučujemo vam i naše restorane koji nose epitet – italijanski.
I dok budete uživali u čizkejku sa kantućima i vin santom, mi ćemo pripremati novi, decembarski broj najlepšeg magazina, a La Cucina Italiana to i jeste.
La Cucina Italiana
Slične Vesti
U prodaji je novi broj La Cucina Italiana (video)
La Cucina Italiana - novi broj je u prodaji!
23/12/2021
Saznajte višeHELLO! 756 je u prodaji od četvrtka 10. novembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
09/11/2022
Saznajte višeHELLO! 755 je u prodaji od 4. novembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
03/11/2022
Saznajte višeHELLO! 754 je u prodaji od 28. oktobra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
27/10/2022
Saznajte višeHELLO! 753 je u prodaji od 21. oktobra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
20/10/2022
Saznajte višeHELLO! 752 je u prodaji od 14. oktobra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
13/10/2022
Saznajte višeHELLO! 750 je u prodaji od 30. septembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
29/09/2022
Saznajte višeHELLO! 749 je u prodaji od 23. septembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
22/09/2022
Saznajte višeHELLO! 748 je u prodaji od 16. septembra! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
15/09/2022
Saznajte višeHELLO! 745 je u prodaji od 26. avgusta! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog izdanja magazina o poznatima!
25/08/2022
Saznajte višeHELLO! 743 je u prodaji od 12. avgusta! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
11/08/2022
Saznajte višeHELLO! 742 je u prodaji od 5. avgusta! Ne propustite novo izdanje vašeg omiljenog magazina o poznatima!
04/08/2022
Saznajte višePročitajte još
Vaš poseban dan na najboljoj beogradskoj adresi
Hotel St. Regis u Beogradu pravo mesto za najbitnije trenutke
17/03/2025
Saznajte višeSvakoj trpezariji potreban je ovakav sto, štedi prostor, savršeno se uklapa
Okrugli stolovi su rešenje za mali prostor
16/03/2025
Saznajte višePunjene paprike su omiljeno Prijino jelo, priprema ih po starinskom receptu
Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike je preukusan
16/03/2025
Saznajte višeIdealno za one koji nemaju vremena: Prelepa sobna biljka, može živeti i do 20 godina
Sobna biljka koja može živeti i do dve decenije
15/03/2025
Saznajte višeNa svadbi Vilijama i Kejt tražilo se parče više ove torte, ne peče se
Svadbena torta Kejt Midlton i princa Vilijama će vas oduševiti, imamo i repcept
15/03/2025
Saznajte višeTo smo mi: Članovi Riblje čorbe snimili album sa horom “Svitac”
Članovi Riblje čorbe i hor Svitac snimili album
13/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)