Letećete oko nje kao kolibri oko cveta: Una Piale oduševila receptom za čuvenu Kolibri tortu

Letećete oko nje kao kolibri oko cveta: Una Piale oduševila receptom za čuvenu Kolibri tortu

Autor: | 13/02/2022

1

Kolibri torta po receptu Une Piale

Supruga glumca Stevana Pialea odlično se snalazi u kuhinji, o čemu najbolje svedoči njen nalog na Instagramu Samo svega stavi dosta. Una je ekspert za poslastice, a nama je pažnju privukla čuvena Kolibri torta (Hummingbird Cake).

 

‒ Hummingbird Cake potiče sa juga Amerike, iz sedamdesetih godina, i niko ne zna zašto se baš tako zove. Postoji nekoliko teorija, ali glavna je da je torta toliko slatka i lepa da se svi motaju oko nje kao kolibri (hummingbird) oko cveća – objasnila je Una i podelila recept.

Pročitajte: Zdrava poslastica, Miona i Vukadin je obožavaju - Sirova torta sa čokoladom i pomorandžom iz kuhinje Miljane Gavrilović

Instagram

 
 

Sastojci:

‒ 375 g brašna

‒ 1 kašičica sode bikarbone

‒ kašičica i po cimeta

‒ 1/4 kašičice muskatnog oraha

‒ 1/4 kašičice karanfilića

‒ 1 kašičica soli

‒ 4 zrele banane, izgnječene

‒ 250 g ananasa iz konzerve, usitnjenog

‒ 3 jaja

‒ 160 ml ulja

‒ 200 g braon šećera

‒ 100 g šećera

‒ 2 kašičice arome vanile

Za fil od krem-sira:

‒ 300 g šećera u prahu

‒ 400 g krem-sira

‒ 140 g putera na sobnoj temperaturi

‒ 3 kašičice arome vanile

Pročitajte: Obožavaćete ovaj recept - Kasata torta, nacionalni simbol Sicilije (video)

Instagram

 
 

Kolibri torta - priprema

1. Uključite rernu na 180°C. U jednoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, začine i so.

2. U drugoj pomešajte ostale sastojke za patišpanj, mešajući ih mikserom posle dodavanja svakog sastojka.

3. Sipajte suve sastojke u mokre i kada masu sjedinite, rasporedite je na tri dela. (Možete u tri ista okrugla pleha, ali ja to nemam, pa sam pekla u tri navrata: prvo sipam u pleh, ispečem koru, izvadim je iz pleha, pa u isti pleh sipam novu, jednaku količinu, ispečem je i postupak ponovim još jednom.) Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalicu ubodenu u sredinu patišpanja ne izvadite čistu.

4. Dok se patišpanji hlade vi pravite fil od krem-sira. Mutite puter da postane mekan i gladak. Dodajte krem sir i sve dobro sjedinite. Smesi dodajte šećer u prahu i aromu vanile i opet sve sjedinite. Kada krem budete premazivali preko kolača, možda vam se učini tečniji, ali ne brinite, stegnuće se u frižideru i biće taman kako treba.

5. Sačekajte da se patišpanj skroz ohladi pre nego što sastavite tortu. Kada se ohladi, rasporedite fil od krem-sira između tri patišpanja i na kraju njime obložite celu tortu. Držite je u frižideru nekoliko sati pre nego što počnete da je sečete, da se ne bi raspala.

Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima

Instagram

 
 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti