Slatko, a zdravo: Supruga Stevana Pialea ima odličan recept za keks od bundeve

Slatko, a zdravo: Supruga Stevana Pialea ima odličan recept za keks od bundeve

Autor: | 23/10/2023

0

Recept Une Piale za zdrav keks koji će vas oduševiti

Supruga glumca Stevana Pialea odlično se snalazi u kuhinji, o čemu najbolje svedoči njen nalog na Instagramu. Samo svega stavi dosta. Una je ekspert za poslastice, a ovog puta je, u skladu sa jesenjom sezonom, podelila recept za keks sa bundevom.

Luka Šarac

 

Pored recepta za ovu poslasticu, predložila je šta da uradite sa semenkama koje vam preostanu posle pripreme keksa. Za slanu varijantu ih posolite, nauljite, a za slatku pospite cimetom i ispecite. 

Instagram

 

Za keks sa bundevom u jednoj činiji pomešajte 115 g otopljenog putera, 50 g braon šećera, 100 g običnog šećera, kašičicu ekstrakta od vanile i 90 g pirea od bundeve.

Pročitajte: Noletov omiljeni kolač iz detinjstva - Recept Dijane Đoković za domaću bajaderu savršenog ukusa

Pire od bundeve pravi se tako što isečete bundevu na dva dela i stavite u rernu na 170° Celzijusovih, da se peče oko 45 minuta do jednog sata. Gotova je kad možete bez problema da gurnete i izvadite viljušku iz bundeve. Tako isečenu bundevu oljuštite i u blenderu napravite od nje pire.

- Ali morate da ga dobro ocedite, ja ga stavim u gazu i okačim da mi visi iznad sudopere celu noć. Jer ako to ne uradite, biće vam mafinasti kukiji - preporučuje Una.

Shutterstock

 

U drugoj činiji pomešjate 190 g brašna, 1/4 kašičice sode bikarbone, 1/4 kašičice praška za pecivo i začine za bundevu po sopstvenom ukusu.

- Ja stavim cimeta preko svake mere, kašičicu i po, pa onda dodam pomalo mlevenog karanfilića i muskatnog oraha. Eventualno i malo miksa za pitu od jabuka - dodala je ona.

Pročitajte: Salata Lepe Brene idealna je za one koji žele da smršaju: Ima malo kalorija i puno proteina, a skida kilograme FOTO

Potom mokre sastojke dodate u suve, mešate dok se ne formira smesa i u to dodate oko 70 grama čokolade za kuvanje iseckane na kockice.

Una Piale ističe da obavezno morate da ostavite smesu da se ohladi u frižideru pola sata ili u zamrzivaču 15 minuta. Za to vreme zagrejete rernu na 170° Celzijusovih. Pečete ih deset minuta i uživajte!

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti