Recept Une Piale za zdrav keks koji će vas oduševiti
Supruga glumca Stevana Pialea odlično se snalazi u kuhinji, o čemu najbolje svedoči njen nalog na Instagramu. Samo svega stavi dosta. Una je ekspert za poslastice, a ovog puta je, u skladu sa jesenjom sezonom, podelila recept za keks sa bundevom.
Pored recepta za ovu poslasticu, predložila je šta da uradite sa semenkama koje vam preostanu posle pripreme keksa. Za slanu varijantu ih posolite, nauljite, a za slatku pospite cimetom i ispecite.
Za keks sa bundevom u jednoj činiji pomešajte 115 g otopljenog putera, 50 g braon šećera, 100 g običnog šećera, kašičicu ekstrakta od vanile i 90 g pirea od bundeve.
Pročitajte: Noletov omiljeni kolač iz detinjstva - Recept Dijane Đoković za domaću bajaderu savršenog ukusa
Pire od bundeve pravi se tako što isečete bundevu na dva dela i stavite u rernu na 170° Celzijusovih, da se peče oko 45 minuta do jednog sata. Gotova je kad možete bez problema da gurnete i izvadite viljušku iz bundeve. Tako isečenu bundevu oljuštite i u blenderu napravite od nje pire.
- Ali morate da ga dobro ocedite, ja ga stavim u gazu i okačim da mi visi iznad sudopere celu noć. Jer ako to ne uradite, biće vam mafinasti kukiji - preporučuje Una.
U drugoj činiji pomešjate 190 g brašna, 1/4 kašičice sode bikarbone, 1/4 kašičice praška za pecivo i začine za bundevu po sopstvenom ukusu.
- Ja stavim cimeta preko svake mere, kašičicu i po, pa onda dodam pomalo mlevenog karanfilića i muskatnog oraha. Eventualno i malo miksa za pitu od jabuka - dodala je ona.
Pročitajte: Salata Lepe Brene idealna je za one koji žele da smršaju: Ima malo kalorija i puno proteina, a skida kilograme FOTO
Potom mokre sastojke dodate u suve, mešate dok se ne formira smesa i u to dodate oko 70 grama čokolade za kuvanje iseckane na kockice.
Una Piale ističe da obavezno morate da ostavite smesu da se ohladi u frižideru pola sata ili u zamrzivaču 15 minuta. Za to vreme zagrejete rernu na 170° Celzijusovih. Pečete ih deset minuta i uživajte!
Slične Vesti
Letećete oko nje kao kolibri oko cveta: Una Piale oduševila receptom za čuvenu Kolibri tortu
Kolibri torta po receptu Une Piale
13/02/2022
Saznajte višePročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)