Operacija želuca je prevaziđena: Uz pomoć ovoga je Bojana Stamenov smršala 70 kilograma, fotografije ne lažu

Operacija želuca je prevaziđena: Uz pomoć ovoga je Bojana Stamenov smršala 70 kilograma, fotografije ne lažu

Autor: | 08/03/2022

0

Bojana Stamenov smršala neverovatnih 70 kilograma

Pevačica Bojana Stamenov pojavila se u revijalnom delu „Pesme za Evroviziju“ i svojom pojavom izazvala takav utisak da se o njoj priča skoro kao o pobednici Konstrakti.

Naime, Bojana, koja je duže vreme muku mučila sa prekomernom težinom, za godinu dana uspela je da izgubi sedamdeset kilograma, a kako je tekao taj proces otkrila je u emisiji „Ordinacija“ na „Radio-televiziji Srbije“. 

Pročitajte: Bojana Stamenov smršala do neprepoznatljivosti, nove fotografije srpske Adel zapanjile javnost (foto)

rts printscreen

 

Na početku je naglasila da ima 35 godina i da je uvek bila zdrava „debelica“. Međutim, u junu 2020. godine sve se promenilo.

‒ Šećer mi je bio 27,7, a prva posledica lošeg zdravstvenog stanja koju sam primetila bilo je pogoršanje vida.

Priznala je da je glavni uzrok problema bila neredovna ishrana. 

‒ Zbog nastupa si veći deo dana u kolima, na probama, a onda kada zasedneš, to nije obrok, nego „obrokčina“. Sigurno nisam bila onolika od vazduha. Najviše što sam izdržala u nekom, uslovno rečeno, režimu bilo je nepunih šest meseci i onda se jednostavno smoriš, bude ti dosadno.

Pročitajte: Velike životne promene i novi početak Bojane Stamenov - Osećam se super, kao da mi je 23.

Guliver Getty Images

 

Za pomoć se obratila endokrinologu i iskreno priznala: 

‒ Više mi se smučilo, doktorka, da, kad uđem u prostor, moram da se našalim na sopstveni račun ili da tražim stolicu posebno. Nisam prošetala gradom ne pamtim koliko, ne znam više kako Beograd izgleda. Doktorka, ja bih da idem na operaciju želuca.

U oktobru 2020. prošla je na konzilijumu i tada joj je rečeno da treba da skine još deset odsto od svoje kilaže, ili bar da se dodatno ne ugoji, kako bi bila kandidat za operaciju, pošto bi je, u suprotnom, odbili. Bojana se svih uputstava rigorozno pridržavala, krenula je i na razgovore sa psihoterapeutom, ali je ceo proces zaustavila korona. I tako je prošlo nekoliko meseci. 

 

 

Bojana Stamenov smršala je zahvaljujući ovome 

Polako je počela da gubi nadu da će nešto promeniti, a onda joj je drugarica predložila da pozove jednog trenera za koga svi imaju samo reči hvale. Iako je bila skeptična, obratila mu se za pomoć. Kada je upoznala Nemanju Todorovića, priznala je javno, imala je 185 kilograma. Prethodno je, u toku priprema za operaciju, već dosta smršala. Počela je redovno da vežba, a dobila je i novi režim ishrane.

Detaljnije je ispričala kako izgleda njen jelovnik: 

‒ Za doručak, na primer, pojedem tri pržena jaja, paradajz, krastavac. Za ručak pojedem 250 grama pilećeg mesa pečenog ili grilovanog. Uz to ide salata, glavica ajsberg zelene salate, kupus. Zatim voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom i nekim bobičastim voćem ili integralni rižoto sa pečurkama.

Pročitajte: Bojana Stamenov smršala i to drastično, prvo je ovo izbacila iz ishrane

rts

 

Naglasila je da se sve vreme oseća sito, što je izuzetno važno.

‒ Drugačije se krećem i ponašam, raspoložena sam, imam energije ‒ kaže Bojana, koja je odlučila da ne operiše želudac, a proces mršavljenja još traje. 

U međuvremenu promenila je i odnos prema hrani, čak i kad dobije prostor da spoji proteine i ugljene hidrate, pojede pola obroka i više ne može. 

‒ Doživela sam da mene teraju da jedem ‒ našalila se na kraju.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti