Otac mu  je nije ispunio: Jedina želja princa Harija nakon smrti princeze Dajane

Otac mu je nije ispunio: Jedina želja princa Harija nakon smrti princeze Dajane

Autor: | 06/09/2019

0

Iako je prošlo više od dve decenije od kako je britanska princeza Dajana nastradala u Parizu, javnost ne prestaje da se interesuje za sve detalje njene tragične smrti. Još uvek se prepričavaju reakcije, princa Čarlsa, ali pre svega njenih sinova, prinčeva Vilijama i Harija.

View this post on Instagram

A post shared by Princess Diana of Wales (@lady.diana_forever) on Sep 6, 2019 at 4:41am PDT

Kako prenose britanski mediji u dokumentarnom filmu "Diana: 7 Days That Shock" Ričard Kej, novinar i prijatelj princeze Dajane je otkrio da su se kraljica Elizabeta II i princ Čarls dogovorili kako da zbrinu tada maloletne prinčeve i navodi da je Hari imao samo jednu želju, koju otac nije želeo da mu ispuni.

Čarls je s Dajaninim sestrama privatnim avionom otišao po njeno telo iako se kraljica tome protivila, a blizak Dajanin prijatelj je istakao da se Čarls borio više za Dajanu nego onda kada su bili u braku.


Harijeva želja je bila da ode sa ocem po majčino telo ali Čarls je to odbio jer se brinuo za sina koji ja tada imao tek 12 godina.

-To je najteži dan mog života, iako mislim da danas nijedno dete ne bi naterali da pred milionima hoda iza kovčega svoje majke. Gledao sam ljude sa strane ulica koji su naricali i mislio sam: ‘Zašto plačete, niste je ni poznavali’. No sad mi je drago da sam odradio taj put, mnogo je značilo meni, ali i narodu, rekao je princ Hari u jednom intervjuu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti