Ogasila se Bakingemska palata: Megan i Hari moraju nazad u London

Ogasila se Bakingemska palata: Megan i Hari moraju nazad u London

Autor: | 19/02/2020

0

Megan i Hari nisu dugo uživali u svojoj slobodi nakon što su odlučili da napuste kraljevski dvor jer ih se novo saopštenje koje je izdala Bakingemska palata i te kako tiče 

Bakingemska plata objavila je nove detalje vezane za budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa, pošto su odlučili da napuste svoje kraljevske titule. Kraljica Elizabeta II najavila je da će biti potrebno neke vreme da prođe period tranzicije, a upravo to se sada i dešava.

Zvanično od 31. marta stupiće na snagu početak promena, koje će trajati punih 12 meseci.

Hari i Megan više neće koristiti nazive njegovo i njeno kraljevsko visočanstvo ali će ih zadržati, ostavljajući mogućnost da možda promene mišljenje i vrate se kasnije.

Srećniji nego ikada: Najnovije fotografije Harija i Megan (foto)

Jedna od najvažnijih promena, koja će na snagu stupiti zvanično 1. aprila, je i to da  Megan i Hari od sada više neće predstavljati kraljicu. Oni će od navedenog datuma biti predstavljeni preko njihove britanske fondacije, rekao je portparol.

Megan i Hari do 31. marta moraju da ispoštuju veliko pravilo

Kako je već najavljeno i dogovoreno, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa živeće na relaciji Britanija - Severna Amerika. Ali će pre početka tranzicije morati da se vrate za London. Oni imaju obavezu da ispoštuju već dogovorene obaveze pre nego što se krene u period dvanaestomesečnih promena, piše britanska štampa.

Zato će Megan i Hari morati da spakuju svoje kofere i vrate se ovih dana u London!

Učestvovaće u šest dogadjaja u Velikoj Britaniji u februaru i martu, uključujući službu za Dan komonvelta, 9. marta.

Hari će se pojaviti 28. februara i 6. marta na dva veoma važna događaja za kraljevsku porodicu. Pri čemu će mu društvo praviti pevač Džon Bon Džovi, a zatim i Luis Hamilton.

Kako se navodi u saopštenju palate, Megan i Hari imaće obavezu da se tokom marta pojave na ovim važnim događajima. I od toga ne smeju da odstupe.

Između ostalog, Megan će imati aktivnosti i za Međunarodni dan žena 8. marta.

Očekuje se da će Hari prisustvovati londonskom maratonu u aprilu u svojstvu pokrovitelja, a par će takodje prisustvovati Inviktus igrama u Holandiji u maju.

Megan i Hari moraće da isprave jednu grešku 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, moraće da odbace titulu "kraljevski" nakon što su se povukli s dvora i odlučili da budu finansijski nezavisni.

Nakon dugotrajnih i složenih razgovora veruje se da su se kraljica Elizabeta i visoki britanski zvaničnici složili kako je neprimereno da par i dalje koristi reč "kraljevski" u svom brendiranju. Zato ne smeju više da se predstavljaju kao deo kraljevske porodice piše "Daily Mail".

Hari i Megan prvi put zajedno u javnosti od napuštanja kraljevske porodice

Naime, oni su potrošili desetine hiljada funti na svoju novu internet stranicu "Sussex Royal" kako bi upotpunili svoj vrlo popularan istoimeni Instagram profil. Oni su napravili i prve potez ka pokretanju humanitarne organizacije ali će taj brend sada morati da preimenuju.

Hari će zadržati vojno zvanje major, poručnik komandant i vodja eskadrile, ali njegova počasna vojna zvanja biće suspendovana. Ta zvanja neće biti popunjena tokom 12-omesečnog perioda.

Par je spomenuti logo želeo da registruje kao svetski logo za brojne aktivnosti, poput modnih brendova, knjiga i društvenih usluga.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Duke & Duchess of Sussex (@royal_sussex) дана 19. Феб 2020. у 10:10 PST

Hari i Megan, navodo su sve to znali i prihvatili. Ali nisu se nadali da će stav kraljevske porodice biti baš toliko oštar.

Ovakav razvoj događaja veliki je udarac za njih jer sada moraju da počnu ispočetka. To znači da će sve zamišljeno morati ponovo da registruju.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Slične Vesti