Dosledna i odlučna: Vojvotkinja Kejt deci ne dozvoljava ovo čak ni u izolaciji

Dosledna i odlučna: Vojvotkinja Kejt deci ne dozvoljava ovo čak ni u izolaciji

17/04/2020

0

Vojvotkinja Kejt je sada  je, kao i svi roditelji, u posebnoj vrsti izazova jer smo zbog zaštite zdravlja usled pandemije koronavirusa nedeljama zatvoreni u svojim domovima.

U kraljevskim porodicama se deca vaspitavaju po strogo određenim pravilima. Iako se mnogima od nas čini da im je rodjenjem stečena titula donela privilegiju da se tokom celog dana zabavljaju i rade sve što žele, dokon i poptuno bezbrižan način života im nije dozvoljen bez obzira na uzrast.

Kako piše britanski magazin “HelloKejt i Vilijam su trenutno sa svojom decom, šestogodišnjim princom Džordžom, četvorogodišnjom  princezom Šarlot i uskoro dvogodišnjim princom Luisom, u Norfolku, odvojeni od ostatka porodice, što je odlična prilika da deca provedu što više vremena u prirodi.

Ona jako dobro zna koliko je važno da deca kroz igru u prirodi razvijaju kreativne i mentalne sposobnosti, pa ni sada, u ovim vanrednim oklonostima, ne odstupa od toga - korišćenje računara, telefona i tableta njenoj deci nije dozvoljeno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Mar 26, 2020 at 1:00pm PDT


– Tokom izolacije Kejt stavlja akcenat na umetnost, slikanje i izradu predmeta što ne uključuje vreme provedeno ispred ekrana računala, pametnih telefona ili tableta – rekla je Kejt Nikol, u javnosti poznata kao osoba koja je dobro upućena u sistem funkcionisanja britanske kraljevske porodice.

– Približava drugi rođendan princa Luisa, 23. aprila, pa će Džordž i Šarlot sami napraviti poklone za svog brata– zaključila je ona.

Kako se vaspitavaju deca u britanskoj kraljevskoj porodici

Roditeljstvo je najlepši i najodgovorniji zadak koji se uči celog života. Iako pročitamo i čujemo brojne savete i predloge, dok sa svojim detetom ne doživimo određenu situaciju, ne možemo da budemo sasvim sigurni kako ćemo reagovati. Deca u britanskoj kraljevskoj porodici se vaspitavaju po strogim pravilima,a ovo su neke od njih.

 

Titula nije razlog da vodite dokon život

U porodici vojvode i vojvotkinje od Kembridža, samo im jedna dadilja pomaže sa decom. Sve dužnosti koje se tiču hranjenja, kupanja i šetnji sa decom obavljaju roditelji. Štaviše, Vilijam radi kao pilot helikoptera u hitnim medicinskim slučajevima i deca su svesna toga.

Poštovanje rada drugih ljudi

Praunučići kraljice Elizabete još su u ranom dobu naučili da treba ceniti svaki rad, bilo da je u pitanju njihova majka koja sprema ručak ili sobarica koja čisti kuću. Zbog toga Džordž , Šarlot i Luis ne biraju hranu i moraju da pokupe svoju razbacanu odeću.

Pročitajte i: Šta je princ Džordž tražio od Deda Mraza?

Porodica je najvažniji prioritet u životu

Već sad, Džordž brine o svojoj sestri i vojvotkinja kaže da postaju najbolji prijatelji. Iako su mali, oni već znaju istoriju svoje porodice i često posećuju grob svoje bake, princeze Dajane. Kejt i Vilijam se trude da provode što više vremena sa svojom decom. Džordž, na primer, uživa u ćaskanju sa tatom, dok Šarlot voli da kuva sa mamom. Za vreme večere, deca sede zajedno sa odraslima, uprkos pređašnjoj tradiciji.

Svako ima prava da iskaže svoje misli i osećanja slobodno

Uprkos tradiciji podizanja "zatvorenih" ljudi u kraljevskoj porodici, Kejt i Vilijam aktivno razvijaju emotivnu inteligenciju kod dece.

–Kada vidim decu kako komuniciraju sa ostalom decom u školi, znam da živimo u potpuno drugačijim vremenima. Zamenile su nas generacije koje se ne boje da kažu šta ih muči –  kaže princ Vilijam.

Obrazovanje je na prvom mestu

Čitanje knjiga je omiljena aktivnost kraljevskih mališana. Kejt često vodi decu na izložbe i u muzeje. Njihov omiljeni muzej jeste Muzej prirodne istorije u Londonu.

Pročitajte i: Šta će princ Džordž raditi u svom omiljenom crtaću

 

Važno je voleti sport

Vojvoda i Vojvotkinja su poznati kao obožavatelji sporta. Kejt voli hokej na travi, a Vilijam igra fudbal, košarku i polo. Njihova decae pokazuju još uvek neko posebno interesovanje za sport, ali su oni sigurni da će krenuti njihovim stopama u budućnosti.

 Svako mora da ima dobre manire i poštuje bonton bez obzira na godine

Deca su svesna da će skloniti sa javnih događaja i mesta ako se ponašaju loše i hirovito. Postoje striktna pravila ponašanja čak i za kraljevsku decu. Ako su princ i princeza nevaljali, ostaće kod kuće za vreme zvaničnih prilika.

 

Fizičko kažnjavanje je potpuno isključeno

Koliko god se deca loše ponašala, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ne pribegavaju fizičkim kaznama. Roditelji imaju sopstvene metode kojima utiču na decu. Ako Džordž besni, njegova majka pokušava da mu odvrati pažnju, na primer, glasnim pevanjem. Ponekad, legne na pod i počne ona da viče. Ovaj trik zapravo funkcioniše i deca se brzo smire.

Tableti i kompjuteri su igračke za odrasle

Džordž,  Šarlot i Luis provode mnogo vremena napolju vozeći bicikle i skačući po baricama. Strogo im je zabranjeno korišćenje elektronskih uređaja. Kejt i Vilijam smatraju da su ove sprave namenjene starijima, dok će lopte, preskakanje konopca i igranje napolju najbolje pomoći u razvijanju njihove mašte i inteligencije.

 

 

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Getty/Instagram

Slične Vesti