Kraljica Elizabeta je ostavila ovo pred smrt: Otvorena crvena kutija, u njoj dva pisma...

Kraljica Elizabeta je ostavila ovo pred smrt: Otvorena crvena kutija, u njoj dva pisma...

Autor: | 13/01/2024

0

Poslednji trenuci kraljice Elizabete konačno otkriveni

Novi memorandum koji je snimio privatni sekretar pokojne kraljice, ser Edvard Jang, otkrio je uvid u  poslednje trenutke kraljice Elizabete.

Twitter

 

U dokumentu, koji je preneo „Dejli mejl“, piše: „Veoma mirna. U snu. Pobegla. Starost. Ne bi bila svesna ničega. Bez bola.“ Memorandum je sada unet u kraljevsku arhivu nakon što je prvi put objavljen i deo je nove knjige kraljevskog pisca Roberta Hardmana, „Čarls III: Novi kralj, novi dvor. Insajderska priča“.

Pročitajte: Elizabeta ga je decenijama krila - Kamila napravila izuzetak u Nemačkoj, prvi put sa njim u javnosti FOTO

U knjizi se dodaje da je ser Edvardu tada predstavljena crvena kutija sa dva pisma Njenog Veličanstva. Ova pisma upućena su kralju Čarlsu i ser Edvardu.

Jonathan Brady - WPA PoolGetty Images

 

Drugi izvodi iz knjige otkrivaju da su kralj Čarls i kraljica Kamila proveli sat vremena sa kraljicom pre nego što je umrla 8. septembra 2022. i da je vest o smrti Njenog Veličanstva podeljena sa Čarlsom dok se vraćao u Balmoral posle branja pečuraka.

Strah u vezi s kraljičinim zdravljem podstakao je Čarlsa da pregleda svoje beleške o „Londonskom mostu“, šifri za operaciju o kraljičinoj smrti, tokom vožnje helikopterom do Balmorala.

Photo by Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images

 

On je lično rekao princu Vilijamu i princu Hariju da se upute u Balmoral, iako se u to vreme verovalo da su monarhinji preostati dani, a ne sati.

Pročitajte: Tek što je sahranjena - Megan otkrila šta zaista misli o kraljici, o njenim rečima bruji ceo svet

Biografija je takođe otkrila da su se princeza En i kraljičina najbliža prijateljica Anđela Keli smenjivale pored njenog kreveta, dok je velečasni Kenet Mekenzi čitao kraljici iz Biblije.

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Getty Images

Slične Vesti

Najnovije vesti