Umesto Oplenca, Vračar: Filip i Danica Karađorđević nisu proslavili krsnu slavu sa porodicom

Umesto Oplenca, Vračar: Filip i Danica Karađorđević nisu proslavili krsnu slavu sa porodicom

Autor: | 13/12/2023

0

Filip i Danica Karađorđević proslavili krsnu slavu

Krsna slava Karađorđevića, Sveti Andrej Prvozvani, tradicionalno se obeležava na Oplencu, kada se svi članovi kraljevske porodice okupe na ovaj sveti dan. Međutim, Filip i Danica Karađorđević sa sinom, princem Stefanom i ćerkom, princezom Marijom, danas su ostali kod kuće.

Ana Marija Jovanović

 

Filip je odlučio da njegova porodica slavu obeleži na Vračaru, verovatno zato što je princeza Marija previše mala za dug i naporan put.

Pročitajte: Prve slike princeze Marije - Filip i Danica Karađorđević pokazali ćerku, fotografije potvrdile raskol u porodici

Prestolonaslednik je svim pravoslavnim vernicima čestitao slavu uz niz porodičnih fotografija – što iz njihovog prelepog stana, što iz Hrama Svetog Save, u kom su osveštali kolač.

Instagram

 

Porodica se okupila ispred ikone i uz sveću, slavski kolač, vino i žito obeležila sveti dan. 

– Krsna slava kod nas Srba predstavlja vekovni običaj i pečat identiteta čitavog naroda. Srećan sam što krsnu slavu proslavljam sa svojom porodicom, suprugom, sinom i ćerkom, i što smo Danica i ja konačno u prilici da kao Karađorđevići u našoj zemlji svoju decu odgajamo u duhu pravoslavne vere i tradicije.

Pročitajte: Aranđelovdan kod Đokovića! Porodica slavi, Dijanina životna želja konačno ispunjena, Stefan i Tara najveseliji, Jelena zaigrala kolo (video)

Na ovaj poseban dan podsećam se na trajne vrednosti koje nas vezuju, ne samo kao porodicu već i kao članove dinastije Karađorđević. Naša istorija je bogata primerima liderstva, otpornosti i, što je najvažnije, negovanja porodičnih veza – napisao je prestolonaslednik i nastavio:

Instagram

 

– U ovim vremenima, više nego ikad, za nas je ključno da podržavamo ove vrednosti. Suština monarhije, pa i svakog vođstva, leži u kontinuitetu koji se obezbeđuje kroz naše sledeće generacije. Naša dužnost je da brinemo o svojoj deci, da im obezbedimo kontinuitet i naučimo ih da čuvaju i neguju naše duhovno i nacionalno nasleđe.

Dok podržavamo ove plemenite vrednosti, sećamo se i onih koji danas nisu sa nama. Iskreno se nadam i molim Svetom Andreju Prvozvanom da će sledeća godina biti oličenje jedinstva i snage porodice – napisao je princ Filip uz fotografije.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jakov Simović

Slične Vesti

Pročitajte još